20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

'Yaşayamaz' demişlerdi

İzmir'in Aliağa İlçesi Yeni Foça Yolu üzerinde kurulu bir demir çelik fabrikasında 8 Eylül 2008 tarihinde meydana gelen iş kazasında ağır yaralanan tekniker yaşam mücadelesini kazandı.


Olay, Habaş Demir Çelik Fabrikası'nda meydana geldi. Herkesin "Yaşamaz" diyerek umudunu kestiği Hasan Hüseyin Ulusu (32) isimli tekniker, Ege Üniversitesi'nde yapılan müdahalelerle hayatta kalmayı başardı. Vinç bomunun kafasına çarpmasıyla alnından yukarısı parçalanan genç tekniker ağır yaralı kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yapılan tedaviye cevap verdi. Hasan Hüseyin Ulusu'nun sol gözünü kaybettiği ancak hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.
Bugün sabah hastaneden taburcu edilen Ulusu'nun yaklaşık beş ay sonra plastik cerrahiye giderek estetik ameliyatı olacağı öğrenildi.


Beş yıllık evli ve bir kız çocuğu babası olan Hasan Hüseyin Ulusu'nun eşi Yıldız Ulusu; "Bir ayı aşkın süredir her gün öldük öldük dirildik. Allah onu bana ve çocuğuna bağışladı. Nefes aldığı her saniye umudumuzu hiç yitirmedik. Günlerce yaşam destek ünitesine bağlı yaşadı. İlk tepkisini kızının ismini duyduğunda verdi. O zaman daha da çok inandık yaşayacağına" diye konuştu.


Hastanede olduğu sürece her gün babasını soran dört yaşındaki Eylül Ulusu da babasının kucağından hiç inmedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?