18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Yeni Mahalle'de açık pazar çilesi bitiyor

Aliağa Yeni Mahalle de her Çarşamba günü kurulan açık Pazar yeri çilesine son verecek olan Kapalı Pazar Yeri 4 Mart 2009 tarihinde açılıyor.

16 Ekim 2008 tarihinde yapımına başlanan ve 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanı bulunan Pazar yeri için tezgah kuraları çekildi. İçerisinde toplam 155 adet olmak üzere 124 adet sebze ve meyve, 22 tuhafiye, 2 adet tavuk ve 7 adet de balık tezgahının bulunacağı Pazar yeri için yapılan kuraya ilgi çok yoğun oldu.

Yeni mahallede bulunan Pazar yerinde tezgah sahibi olmak isteyen pazarcı esnafı kura için istenen belgeleri tamamlayarak kuraya katıldı. Tüm tezgahların yerleri kura sonucu belirlenirken yoğun ilgi nedeni ile 50 adet de yedek pazarcı esnafı belirlendi.

Yeni Mahalle Kapalı Semt Pazarı'nın çok yakında hizmete açılacağını söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya " Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz." Dedi. Yıllardır Çarşamba günü bölge insanına hizmet veren açık alan Pazar yeri çilesinin tarihe karışacağını söyleyen Başkan Kaya, "Kent merkezinde kurulan Pazar yeri çilesine son verdik. Ege Bölgesi'nin en büyük katlı kapalı Pazar yeri hizmete açıldı. Yeni Mahallede oturan halkımız için de verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Her Çarşamba günü geçici bir süre ile kurulan, yağmurda, çamurda, tozda, sıcakta Pazar alışverişi gören halkımıza çağdaş ve modern bir Pazar yeri yaparak sıkıntılarına son veriyoruz. Seçimlerden önce verdiğimiz her sözün arkasında durduk. Aliağa 2 tane modern Pazar yerine kavuştu. Hizmetlerimiz insan öncelikli. İnsana yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez. Biz laf değil iş üretiyoruz. Aliağa her anlamda çağ atlıyor." diye konuştu.

Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri'nin bölgeye önemli bir hareketlilik getireceğini dile getiren Başkan Kaya yıllardır ihmal edilmiş doğru dürüst hizmet almamış bölgelerin bu hizmet atılımından pay aldığına da dikkat çekerek" Yeni Mahalle bölgesi de Aliağa da en fazla nüfusu barındıran yerlerden bir olmasına rağmen hizmet alamamış ve yıllardır ihmal edilmiş bir yerdi. Hizmet önceliğimizi hiç hizmet alamamış bölgelerden başlattık. Bölgenin ana ve ara arterlerinde yaptığımız yol ve kaldırım çalışmaları neticesinde Mahallenin tüm çehresi büyük bir değişim yaşıyor. Bu mahallemize söz verdiğimiz Kapalı Pazar Yerini hayata geçirmekten dolayı çok mutluyum. Aliağa'ya hayırlı uğurlu olsun" dedi.

155 adet tezgah bulunan Yeni Mahalle Kapalı Pazar yerinde sebze ve meyve tezgahları 5 yıl süreli olarak toplam 2 bin TL'ye, Tuhafiye tezgahları da yine 5 yıl süre ile toplam 3 bin TL olarak kiralandı. Sebze ve meyve tezgahları 300 cm ye 120 cm, tuhafiye tezgahları da 460 cm ile 350 cm ebatlarında olacak. Tezgah ücretleri 2009 yılı içerisinde 5 eşit taksitle ödenecek. Kuraya katılıp tezgah sahibi olan ama daha sonra gelmeyen pazarcı esnafının olması durumunda boşalan yerler 50 yedek üye ile değerlendirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:32:20
Güncelleme :27 Şubat 2009 Cuma 01:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?