30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Yoksul aile ev yüzü görecek

İzmir'in Aliağa İlçesi'ne bağlı Çıtak Köyünde harabe bir evin içinde çöplerle birlikte yaşamaya çalışan beş kişilik aileye Aliağalı işadamı Zeki Küçükağtaş yardım eli uzattı.

Çıtak köyünde ikamet eden beş kişilik ailenin yıkık bir evde kaldığını öğrendikten sonra yardım etmeye karar verdiğini söyleyen hayırsever işadamı Zeki Küçükağtaş, "Burada bir ailenin yokluk içinde yaşadığını duyduğumda çok üzüldüm. Köy halkı ve muhtar sağolsun yardım etmeye çalışıyorlar ancak buraya geldiğimde manzara çok kötüydü. Her taraf çöp içindeydi ve bu insanlar evin dışında yatıp kalkıyorlardı. İlk iş olarak çevreyi temizlemekle başladık buraya malzeme çıkarmak güç olduğu için belediyeden iş makinesi talep ettim önce yolunu yapacağız daha sonra da iki ailenin kaldığı iki göz odayı tekrar inşa edip iki ayrı ev haline getireceğiz. Mutfak, banyo ve tuvaletlerini ve çevre düzenlemesini yapıp bu insanları bu çileden kurtaracağız" şeklinde konuştu.

İki odası bulunan harabe evde yaşamaya çalışan iki ailenin fertlerinin de hem zihinsel engelli hem de şeker hastası olduklarını öğrenildi. Zihinsel engelli kızları Dilek, damatları Seyit ve torunları Hamide ile birlikte oturan Selahattin ve Naile Bilgili çifti, komşularının yardımlarıyla ayakta durduklarını ve köy muhtarının da kendilerine destek olduğunu söylediler. Aliağa'da müteahhitlik yapan ve çevresinde yaptığı iyiliklerle tanınan Zeki Küçükağtaş'ın el uzattığı ailenin oturduğu eve giden yolun açılmasına başlanırken en kısa zamanda evin de yenilenerek sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

25.07.2008 16:52 TSİ

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?