27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Yollar defne kokacak

Aliağa Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fevzipaşa Caddesi üzerindeki kaldırımlarda bulunan çam ağaçlarını kökünden söktü.

Kaldırım iç tarafında bulunan çam ağaçlarını söken park bahçe yetkilileri, yayaların güvenliği ve kaldırımın genişliğinin sağlanması için ağaçların söküldüğünü söyleyerek, sökülen ağaçların büyüdükleri zaman köklerinin dışarıya taşacağını ve kaldırımda kırıklar veya çatlaklar oluşturacağını belirterek bu nedenlerle var olan çam ağaçlarını söktüklerini belirtti.


Sökülen çam ağaçlarının yerine ise kaldırımın yola yakın olan kısmında bırakılan ağaç boşluklarına İstiklal Caddesine dikilen "Defne" ağaçlarından dikileceği belirtildi. Sökülen ağaçların boşluklarını kapatacaklarını söyleyen Park Bahçe yetkilileri; "Kaldırımların yazın yapılması nedeniyle ağaçları yapımdan önce sökemedik. Çünkü eğer yazın sökseydik burada bulunan birçok bitkinin ölümüne neden olabilirdik. Sökümün nedeni, hem kaldırımı biraz daha genişletmek hem de yaya güvenliğini sağlamak" dedi. Ayrıca park bahçe yetkilileri, bazı vatandaşların ağaçlara büyük zararlar verdiğini belirterek Aliağalıları uyardı; "Bazı vatandaşlarımız belki istemeyerek belki de isteyerek, ağaçlara ve çevrede bulunan çoğu şeye zarar veriyor. Yaptığımız çalışmalar, Aliağa'nın daha güzel olması için vatandaştan daha dikkatli olmasını rica ediyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 11:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?