26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Zeytinciye fabrika müjdesi

YENİ ŞAKRAN’DA ZEYTİNCİYE FABRİKA MÜJDESİ

İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde kurulması planlanan Tariş zeytinyağı fabrikası için 601 bin lira ödenek sağlandığı bildirildi.

Beldede zeytinyağı fabrikası kurulması için eski mezbaha yerinin tahsis edildiğini belirten Belediye Başkan vekili Hüseyin Arslan, günlük 80 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olacak fabrikanın sezona yetiştirileceğini bildirdi. Beldede yaklaşık 100 bin dolayında zeytin ağacı bulunduğunu belirten başkan vekili AK Parti’li Hüseyin Arslan, beldede özel sektöre ait 3 adet zeytinyağı fabrikası bulunduğunu söyledi.

Beldede zeytinciliğin her geçen gün geliştiğine dikkat çeken başkan vekili Arslan, “Beldemizde Tariş’e ait bir zeytinyağı fabrikası kurulması konusunda başlatılan çalışmalara belediye olarak destek verdik. Hasbi Efendi mahallesinde eski mezbaha olarak kullanılan alanı 15 yıllığını Tariş’e tahsis ettik. Fabrika için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan 601 bin lira ödenek çıktığı müjdesini aldık. Hemen yapımına baylanacak fabrikayı hasat sezonuna yetiştirmek istiyoruz. Günlük 80 ton zeytin işleme kapasitesine sahip olan fabrika zeytinciyi rahatlatacaktır. Bundan böyle zeytinler fabrika bahçelerinde uzun süre işlenmeyi beklemeyecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:32:05
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 13:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?