24
Mayıs
2024
Cuma
BALÇOVA - BALÇOVA - İZMİR

İngilizce kursuna akın!

BALÇOVA İNGİLİZCE  ÖĞRENİYOR

Balçova Belediyesi ve AIESEC İzmir Şubesi işbirliğinde başlatılan, ücretsiz İngilizce kursu çocukların akınına uğradı. Belediyeye bağlı 7 Semtevi'nde düzenlenen kurslara gösterilen yoğun ilgi, yurtdışından Balçova'ya gelen konuk eğitmenleri de şaşırttı.

AIESEC'in staj programı kapsamında Balçova'ya gelen üniversite öğrencileri, Balçova Belediyesi'ne bağlı Semtevleri'nde anaokulu ve ilköğretim düzeyindeki çocuklara İngilizce öğretiyor. Balçova Belediyesi, Semtevleri'ne yapılan başvuruları değerlendirerek yaz boyunca dönemler halinde planladığı program sayesinde, 400 çocuk İngilizce temel dil eğitimi almış olacak. Çin Halk Cumhuriyeti'nden, Kırgızistan'dan, Çek Cumhuriyeti'nden, İngiltere'den, Endonezya'dan ve Polonya'dan Balçova'ya gelen 10 üniversite öğrencisi, 7 haftalık staj programıyla çocuklara neşeli bir şekilde İngilizcenin temel kavramlarını ve günlük konuşmalarında yardımcı olacak gramer bilgisini öğretiyor. Semtevi'ndeki çocuklar da konuk abla ve ağabeylerinden İngilizce temel konuşma kalıplarını öğrenirken eğlenceli dakikalar geçiriyor. Oyunlar, şarkılar ve defterlerine çizdikleri resimler eşliğinde İngilizce öğrenmenin zor olmadığını gören çocukların Balçova'ya yönelik duyguları ise bir ağızdan söyledikleri “I Love You Balçova” sözlerinde açığa vuruluyor.Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, AIESEC İzmir Şubesi ile çocuklara kültürel farklılık yaşatma ve dil öğrenmede temel oluşturma adına böyle bir projeyi yaşama geçirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

SEMTEVLERİ

Balçova Belediyesi'ne bağlı Semtevleri, belediye-halk arasında sosyal, kültürel ekonomik ve eğitsel bir köprü işlevini görüyor. 7 ayrı Semtevi'nde ev hanımları ürettiği el işi ürünlerini turistik stantlarda satıp aile ekonomisine katkıda bulunduğu gibi, çocukları da İngilizce kursundan, etüt çalışmalarına eğitim merkezi olarak yararlanıyor. Balçova'da İhtiyaç sahibi yurttaşların belediye ile ilgili taleplerini ilettikleri ilk adres yine Semtevleri. Sosyal yardımlarla ilgili bilgi toplama merkezleri gibi çalışan Semtevleri, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında önemli bir işlev de görüyor.

BALÇOVA İNGİLİZCE  ÖĞRENİYOR
BALÇOVA İNGİLİZCE  ÖĞRENİYOR
BALÇOVA İNGİLİZCE  ÖĞRENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 11:57:01
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 10:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?