24
Mayıs
2024
Cuma
BALÇOVA - BALÇOVA - İZMİR

Seralara AVM darbesi!

İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KADERİNE TERK EDİLEN SERALAR YARDIM BEKLİYOR

İzmir'in Balçova ilçesi İnciraltı mevkiinde bulunan seralar, çevre otel ve alışveriş merkezlerinin suyu kullanmasından dolayı susuz kaldı. Toprak sahipleri atalarından kalan bölgelerin tekrar yeşillenmesi için adeta yaşam savaşı veriyor.

Kuzey tarafı denize bakan, güneyi şehir merkezinde kalan bölgede bir gram su bulunmaması, seraların kökünü kuruttu. Toprak sahipleri şehirle köy arasında yaşam savaşı vermeye çalıştıklarını belirtirken, 300 yıldır Balçova'da dedelerinden kalma topraklarda çiftçilik yapmaya çalıştıklarını dile getiren Mustafa Akın, "Bir tarafımız şehir, diğer tarafımız deniz. Daha önceleri bu topraklar yemyeşildi. Şimdi yabancı şirketlerin satın almak istediği topraklar haline geldi. Çevremizde bulunan otel ve alışveriş merkezleri temelde bulunan suyu kendilerine çekip kullanıyor. Bize de kaynakta boşalan suyun yerini dolduran tuzlu su kalıyor. Domates ekilen topraktan artık demet çıkmıyor. Yüksek makamda bulunan yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Burayı güzelleştirmek için ya imara açmalılar ya da çiftçiye teşvik kredisi vermeliler. Biz burada tıkalı kaldık. Kendimizi terk edilmiş bir vatandaş gibi hissediyoruz. Yabancı şirketler geliyor 300 bin Türk Lirası'na dönümünü alıyor. Eğer imara açılırsa 1 milyon Türk Lirası'na gidiyor dönüm başına. Onun için bize bir yardım eli uzanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Balçova ilçesi İnciraltı semtinde bulunan seralarda karanfil ve patlıcan yetiştiriciliği yapılmakta olduğu gözlenirken, birçok tarlanın kaderine terk edilmiş halde harabeye döndüğü görüldü.

İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KADERİNE TERK EDİLEN SERALAR YARDIM BEKLİYOR
İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KADERİNE TERK EDİLEN SERALAR YARDIM BEKLİYOR
İZMİR'İN GÖBEĞİNDE KADERİNE TERK EDİLEN SERALAR YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 10:43:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 10:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?