19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

30 bin kişiye istihdam sözü

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Selim Gökdemir, bölgeye çekeceği yatırımcılar ile ilçede 30 bin istihdam sağlayacağını açıkladı.

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Selim Gökdemir, Bayraklı'da işsizliği bitirmeyi birinci görev olarak kabul ettiğini belirtti. Popülist davranarak, 'belediyeye şu kadar insan alacağım' diyen siyasetçilerin aksine Gökdemir, çözümün Bayraklı'ya büyük çaplı yatırımlar çekmek olduğunu belirterek, yaklaşık 10 yıldır İzmir'in yeni kent merkezi olarak projelendirilen Turan bölgesinin de cazip hale getirilemediği için bugüne kadar hayat bulamadığını ifade etti.

Bölgenin halen TIR parkı, depo ve kapalı fabrikaların bulunduğu adeta terk edilmiş bir bölge görüntüsü sergilediğini dile getiren Gökdemir, en büyük hedeflerinden birinin bu bölgeyi İzmir'in en büyük otellerinin, alışveriş merkezlerinin, hastane ve okullarının yapıldığı bir ticaret merkezi haline getirmek olduğunu kaydetti.

Gökdemir, öncelikle bölgeyi yatırımlar için cazip hale getirmek için, Bayraklı ile Turan ve Salhane bölgelerini denizden koparan Altınyol ve raylı sistemi asgari bir kilometrelik mesafede yerin altına alacağını belirterek, "Bununla birlikte Bayraklı'nın 4,5 kilometrelik sahil şeridini 1.Kordon gibi eğlence ve dinlenme alanı olarak düzenleyeceğiz. Sahil düzenlemesiyle asgari 5 bin kişi iş sahibi olacak. İlçenin denizle buluşması ve sahil şeridinin düzenlenmesiyle sahil şeridinin hemen arkasındaki yeni kent merkezi de yatırımlar için cazip hale getirilecek. Asıl istihdam ise yeni kent merkezinin hayat bulması ile sağlanacak. 125 bin istihdam potansiyeline sahip yeni kent merkezinin, ilk etapta 25 bin kişiye iş kapısı olmasını hedefliyoruz" dedi.

İlçeye yatırımın önünü açacaklarını belirten Gökdemir, gelecek yerli ve yabancı yatırımcılara bir şart koşacaklarını belirterek, "Biz, yatırımlara engel çıkarmayacağız. Ama şartımız şu olacak, istihdamda Bayraklı insanına öncelik verilecek. Yatırım yapan firmalara koşacağımız şart bu. İstihdam garantisini firmalardan yazılı olarak isteyeceğiz. Başka belediyelerin başka talepleri olur, bizim öyle taleplerimiz olmaz, sadece Bayraklılılar'ın istihdam edilmesini şart koşacağız" diye konuştu.

Gökdemir ile birlikte toplantıya katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise geçen hafta sonu gerçekleşen mitinge yüksek katılımdan dolayı İzmirliler'e bir kez daha teşekkür etti. Burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştiren Şengül, şöyle konuştu: "Bizim adaylarımızın hepsi bilgi birikimine sahip, tecrübeli, düzgün ve dürüst insanlar. Ancak dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız dürüst olduklarını sürekli reklam yaparak belirtmeyen insanlar. Eğer bir insan sürekli medyada 'ben dürüstüm, dürüst başkanım' diyorsa, psikologlar bunu çok iyi bilir ki, o dürüst değildir. Dürüst insan, dürüstlüğünü söylemez, dürüst yaşar, dürüst olur"
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 22:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?