27
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYRAKLI - İZMİR

AKP’liler hezimeti sorguladı

Karşıyaka ve Bayraklı ilçe kongrelerinde bakanlar özeleştiri yaptı. Vecdi Gönül, “İzmirlinin gönlünü kazanamadık” derken, Mehmet Aydın ise “Herşeye rağmen İzmirli’ye helal olsun” dedi.

Yerel seçimde İzmir’de büyük bozguna uğrayan AKP’de sessizliğin yerini tartışma aldı. Seçim yenilgisini sorgulayan partide Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Karal, “İzmirli bize ‘senle ben birbirimize benzemiyoruz’ diyor” derken, İl Başkanı Aydın Şengül, simgelerin konuşulduğu bir seçim yaşandığını öne sürdü.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “Türkiye’de her yerde AKP var ama İzmir’de insanların gönlünü kazanamadık” yorumunda bulunurken, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise “Hizmetlerimiz kabul görmedi ama İzmirli’ye helal olsun” dedi. AKP İzmir teşkilatları, seçim yenilgisinin ardından girdiği sessizlikten AKP Karşıyaka İlçe Kongresi’nde çıktı. Kongrede ilk kez biraraya gelen İzmirli bakanlar, milletvekilleri ve yerel yöneticiler, yenilginin nedenlerini sorguladı.

‘Psikolojik bir sorundur’
Kongreye Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan, Tuğrul Yemişçi, Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy, İsmail Katmerci, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile il yöneticileri, ilçe başkaları, delegeler ve Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.’de işten çıkarılan işçilerin bazıları katıldı. Kongreye tek aday giren AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Mehmet Karal, “Seçmen AKP belediyeciliğini daha iyi bulduğunu söyleyip de CHP’ye oy veriyorsa bu psikolojik bir sorundur. Seçmen bize ‘gel beni ikna et’ diyor. İzmir seçmeni ile partimiz arasındaki sorun ‘daha iyisin ama seni seçmeyeceğim’ dir. İzmirli bize ‘senle ben birbirimize benzemiyoruz’ dedi. Gerçeği görmek için cesur ve dürüst olmalıyız” diye konuştu.

İl başkanı kılıçları çekti
Seçim yenilgisinden sonra, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen İzmir Milletvekili Taha Aksoy ve ona en büyük desteği veren İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ile arası bozulan AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kulislerdeki iddiaya göre görevden alınmasını isteyen bu ikiliye karşı kılıçları çekti. Seçimde adayların, projelerin değil simgelerin konuşulduğunu öne süren Şengül, seçim yenilgisinin faturasının kendisine çıkarılmak istendiğini ima ederek, şöyle konuştu: “Seçimden sonra herkes kendisini rahatlatmak için suçlu aramaya başlar. İl başkanı, milletvekilleri, adaylar kendi özeleştirilerini yapmalı ama bu kavgasız gürültüsüz olmalı. Ben mahalle temsilcilerimin, ilçe başkanlarımın sonuna kadar arkasındayım.”

Karşıyaka’da Karal
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AKP’nin seçimde Türkiye genelinde başarılı olmasına rağmen İzmir’de seçim kaybettiğini belirterek, “İzmirli’nin gönlünü kazanamadık. Ancak Türkiye’de tek parti var o da biziz. Yerel seçim geride kaldı. Önümüzdeki genel seçimlere çok iyi hazırlanmalıyız. Halka küsmeyin” dedi.
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, partisinin seçimde yüzde 52 oy oranı çıtası koyduğunu hatırlatarak, “Bu çıtayı koyarsanız yüzde 49 az gelir. Ancak AKP’nin seçimde başarısız olduğunu söylemek hesap kitap bilmemektir. O çıtadan geri düşmenin üzüntüsü içindeyiz. Yaptığımız hizmetler kabul görmese de İzmirli’ye helal olsun” dedi.

AKP tanıtım ve medyadan sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Numan Arıcı’nın divan başkanlığını yaptığı Karşıyaka İlçe Kongresi’ne tek aday olarak giren Mehmet Karal kazandı.

Bayraklı’da İsmail Sarı
AKP’nin Bayraklı ilçe kongresinde İsmail Sarı, Erdal Seyitler ve Mikail Bilici yarıştı. Kongrede İsmail Sarı’ya 165, Seyitlere 121, Bilici’ye ise 73 oy çıktı. Sarı, bu oy sonucuyla AKP Bayraklı İlçe Başkanı seçildi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 09:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?