27
Mayıs
2024
Pazertesi
BAYRAKLI - İZMİR

Bayraklı’da odalarla işbirliği

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret etti.

İnşaat, Jeoloji, Elektrik, Makine, Orman ve Maden, Ziraat Mühendisleri’yle, Mimarlar ve Şehir Plancıları odalarının başkanlarıyla yöneticileri katıldı. Başkan Karabağ, başta kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalar olmak üzere, Bayraklı’ya ilişkin her projede meslek odalarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde olacaklarını söyledi.

Meslek odalarının yanı sıra üniversitelerle de görüştüklerini söyleyen Karabağ, şöyle konuştu:“Kentsel dönüşümde hedefimizi gerçekleştirmek üzere ilgililerin tümüyle bilgi ve deneyim paylaşacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir Planlama bölümlerinin başkanlarıyla da görüşüyoruz. Kentsel dönüşümde kararlıyız. Türkiye’ye örnek olacağına inanıyoruz.”
Kentsel dönüşümü Fuat Edip Baksı ile 75. Yıl mahallelerinin altındaki bölgede yapmayı düşündüklerini söyleyen Karabağ, “Teraslamaya çok uygun bir yer. Nasıl bir mimariyle bu dönüşümün yapılacağı konusunda odalarımızın ve üniversitelerin görüşlerini önemsiyoruz” dedi
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 10:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?