26
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Bayraklı’da yarışma heyacanı

BAYRAKLI’DA YARIŞMA HEYACANI

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayanlar yarışmaya hazırlanıyor. Bayraklı Belediyesi, her ay en temiz ve bakımlı sokağı seçeceği yarışmanın şartlarını belirledi. Buna göre; sokağın temizliğinden bina dış cephelerinin boya ve badanalı olmasına, sokak sakinleri arasındaki uyumdan ağaç ve çiçek düzenlenmelerine kadar bütün kriterler incelenerek, her ay en temiz sokak seçilecek ve belirlenen sokakta yarışmaya katılan 10 eve yapılacak kura ile birer çeyrek altın ödül verilecek.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; temizlik bilincini, alışkanlık ve davranışa dönüştürmeyi hedefledikleri bu yarışma ile Bayraklı halkının örnek uygulamalar sergileyeceğine inandığını söyledi. Bayraklı’da gerçekleştirdiği her okul ziyaretinde öğrencilere, organize ettikleri yarışmanın öneminden bahseden Başkan Karabağ, gençlerin anne ve babalarını en temiz sokak yarışmasına katılmaları yönünde ikna etmelerini istedi. Yarışmayla ilgili olarak gençlerden oldukça olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Karabağ, özellikle çocukların itici gücüyle katılımın artacağına inandığını ifade etti.

Bayraklı Belediyesi Eğitim, Çevre Sağlık ve Kültür Komisyonu üyelerinden oluşan komite, en temiz ve bakımlı sokak başvurularını anında ve yerinde inceleyecek. Sokağın temizliği, bakımı, evlerin badana ve boyası, ağaç ve çiçek düzenlemeleri, korunması ve tüm bunlar yapılırken mahalle sakinlerinin aralarındaki uyumu kriterler arasında. Yarışma koşullarını yerine getiren ve bunu en başarılı biçimde yapan sokağın 10 sakinine kura ile çeyrek altın ödül verilecek. Sokakların yüzünü güldürmeyi amaçladıkları bu yarışma sonucunda bir ödül töreni düzenleneceklerini belirten Karabağ, "Temiz Sokak Yarışması" başvurularının Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yapılabileceğini kaydetti.

SOKAKLARDA HAREKET BAŞLADI

Yarışmanın duyurulması ile birlikte Bayraklı sokaklarında bir hareketlilik başladı. Her yaştan ve kesimden Bayraklılı yarışmaya katılmaya hazırlanıyor. Yarışmanın genel amacına sahip çıkan Bayraklı halkı, sokaklarında elbirliği ile temizliğe ve yapılan temizlik işini korumaya başladı. Evlerin yanı sıra, işyerlerinin de bu kapsamda yarışmaya dahil olduklarını belirten Karabağ, işyeri sahiplerinin mahalle sakinleriyle birlikte hareket etmesi ile oluşacak sinerjinin ortaya gözle görünür bir değişimi çıkaracağına inandığını ifade ederek; “Toplumun, tüm kesimlerini çevre ve temizlik konusunda bilinçlendirmek, bilgilendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri yaratmak, sorunların çözümüne bireylerin aktif katılımını sağlamak çok önemli. Biz çok daha temiz ve çevre bilinci oluşmuş bir Bayraklı için bunu yapıyoruz. Biliyoruz ki; tüm bireyleriyle, hane ve işyerleriyle ses getirecek bir kampanya olacak” diye konuştu.

BAYRAKLI’DA YARIŞMA HEYACANI
BAYRAKLI’DA YARIŞMA HEYACANI
BAYRAKLI’DA YARIŞMA HEYACANI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 19:43:04
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 09:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?