19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Belediyeden eğitime tam destek

Bayraklı Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 1. Bayraklı Gençlik Şenliği üç günlük sahil coşkusunu geniş katılımlı bir törenle noktaladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İlçe Kaymakamı Kaan Peker, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker'in de katıldığı kapanış törenine on binin üzerinde katılım oldu. Bayraklı Sahili Rekreasyon alanında hafta sonu 3 gün boyunca binlerce öğrencinin çeşitli aktivitelerde rol aldığı şenliğin kapanış gecesinde; spor müsabakalarında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

1. Bayraklı Gençlik Şenliği'nin gerçekleştirilmesine vermiş olduğu destekten dolayı Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker'in elinden teşekkür plaketi alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı halkının her şeye layık olduğunu belirterek bunun için belediye olarak sonsuz mücadele edeceklerinin sözünü verdi.

Çocukluğunun geçtiği Bayraklı'nın bu tür organizasyonlara gereksinim duyduğunu ifade eden Karabağ, önce ulusal daha sonrasında ise Bayraklı ekonomisini yüzde 100 canlandıracak boyuta taşımayı hedefledikleri Uluslararası Smyrna Kültür ve Sanat Festivali'nin çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekledi.

Bayraklı'nın onarıma gereksinim duyan okullarına destek verecekleri sözünü hatırlatan Karabağ; eğitimin daha eşitlikçi ve kaliteli bir noktaya gelmesi için tüm olanaklarını seferber edeceklerini belirtti.

Karabağ şöyle konuştu, "Bu organizasyon gençlerimizin ne denli enerji ve beceri dolu olduğunu gözler önüne seriyor. Her biri ortaya gençlikleriyle becerilerini ortaya koyarak Bayraklı sahilinde bir karnaval yarattı. Bayraklı Belediyesi olarak sonuna kadar arkalarındayız. Tüm aktivitelerinde ve girişimlerinde bizleri yanlarında bulacaklar. Gerek çocuklarımızın, gençlerimizin gerekse ailelerin ve eğitim camiasının bundan kuşkusu olmasın. Eğitime ilişkin projelerimizi birbir hayata geçireceğiz. Belediyemiz kuruluşunu tamamlamak üzere, eğitim desteklerini devreye sokacağız ve tüm okullarımızın onarımı için kolları sıvayacağız"

Okulların standlarını gezen Başkan Karabağ, öğrencilerin yapmış olduğu projeleri dikkatle izledi. Bayraklı'da okuduğu iki okuldan birisi olan Talatpaşa İlköğretim Okulu'nun standına giden Karabağ, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Standı incelerken öğrencilerin ilgisi ve sevgi gösterileriyle karşılaşan Karabağ duygulu anlar yaşadı. Sergi alanını ziyaret eden vatandaşlarla da görüşen ve tüm okulların standına uğrayan Başkan Karabağ'a öğrenciler, üzeri el işi seramik bir tabak hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?