26
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Dünya Barış Anıtı Bayraklı’nın oldu

Karşıyaka Belediyesi, Dünya Barış Anıtı’nı bölünme krizi yaşadığı Bayraklı’ya bıraktı. Yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan eser, tartışma konusu olmaktan çıktı.

Karşıyaka Belediyesi, yeni ilçe Bayraklı’yla yaşadığı sorunlardan birine nokta koydu. Araç-gereç ve işçi paylaşımda kriz çıkan 2 belediye arasındaki Dünya Barış Anıtı gerginliğinde gülen taraf Bayraklı oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin yüzde 96 hissesine sahip olduğu Kent A.Ş., Nafiz Gürman Mahallesi’nin üst kesimlerinde yaklaşık 60 dönüme kurulan eseri ve tesisi, Bayraklı Belediyesi’ne devretmeyi kararlaştırdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı’yla polemiğe girmek istemedikleri için bu kararı aldıklarını kaydetti. Söz konusu alanın Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralandığını belirten Başkan Durak, Dünya Barış Anıtı içinde yer alan ve Kent A.Ş. tarafından işletilen kafeteryayla restoranın boşaltıldığını ifade etti.

‘Kardeş belediyeyiz’
Cevat Durak, şunları söyledi: “Milli Emlak Genel Müdürlüğü’yle imzalanan tahsis protokolünün süresi 7 Temmuz’da sona erecek. Yeni sözleşme yapmayacağız. Eğer Bayraklı Belediyesi, Kent A.Ş.’ye ortak olsaydı, burada verilen hizmet hiç sorun olmadan devam edecekti. Ama ben polemiğe girmek istemiyorum. Bayraklı yıllardır hizmet verdiğim bir yer. O tesisler sadece Karşıyaka’nın değil, tüm İzmir’in... Bayraklı hangi konuda bize danışacak olursa, tüm sıkıntılarını çözme konusunda yardıma hazırız. Bayraklı’yla kardeş belediyeyiz.”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, “Sınırlarımız içinde, bize devredilmesi gerekir” sözleriyle tartışma konusu olan Dünya Barış Anıtı ve rekreasyon alanı projesine 2006’da başlandı. Yaklaşık 3.5 milyon TL harcandı, geçen yıl tamamlandı. Kentin pek çok yerinden görülebilen anıt görkemli törenle hizmete açıldı.
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 11:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?