18
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAKLI - İZMİR

Duygusal buluşma

BAŞKAN VE ÖĞRETMENİNDEN DUYGULU ANLAR

Öğretmenler gününde Bayraklı Evrenpaşa İlköğretim Okulu’nda anlamlı bir tabloya tanıklık edildi.

Belediye Başkanı Hasan Karabağ; eşi emekli öğretmen Bahriye Karabağ ile birlikte katıldığı öğretmenler günü kutlamasında, ortaokuldaki Fen Bilgisi Öğretmeni 80 yaşındaki Rukiye Karadadaş ile bir araya gelerek duygulu anlar yaşadı.

Cumhuriyet öğretmenlerinden olan ve Bayraklı’da da ortaokulların açılmasında aktif rol alan Rukiye Öğretmen’i “ idealist, ilkeli ve disiplinli ” olarak tanımlayan Başkan Karabağ; “ Ondan çok şey öğrendik. Rukiye öğretmenler, bugünün öğretmenleri için de büyük örnek. O günün koşullarında eğitimcilerin gösterdiği özveri, Cumhuriyetimizin gücüne güç katmış, bugüne gelişinde büyük etken olmuştur. Hepiniz, bir insanın geleceğini ören ve yaşamında önemli bir mesleğin fertlerisiniz. Emeğinizin karşılığının bir güne sığdırılan kutlamalar değil, refah bir yaşam sürmek olduğunu düşünüyorum. Bayraklı Belediyesi olarak 25 okulumuzun bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Eğitim desteklerimiz her yıl büyüyecek” diye konuştu.

ÖĞRETMENDEN AĞLATAN ŞİİR

Başkan Karabağ’ın öğretmeni Rukiye Karadadaş, okuduğu şiirle büyük alkış alırken, dinleyen öğretmenlerin, öğrenci ailelerinin heyecanı ve duygulanmaları gözlerinden okundu. Karadadaş; “İnanıyorum, güveniyorum. Bedene ruh yaratan öğretmenlerin kıymeti er geç anlaşılacaktır. En büyük öğretmen Atatürk Türkiye’nin güç koşullarında emeği geçen ebediyete göçmüş öğretmenlere şükran duyuyoruz. Ruhları şad olsun. 240 gündür izlediğim, takip ettiğim, yaptıklarıyla gururlandığım, insanlık vasıflarını tamamlayan Hasan Karabağ’ın sizlerin de takdirleriyle başkanlığa seçmeniz benim için en büyük haz olmuştur. Çalışmalarınızı çok takdir ediyorum. Yerinde görmek istiyordum. Bu okulda görmek nasip oldu dedi. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Hüseyin Akay da, yaptığı konuşmada, Bayraklı Belediyesi’nin Evrenpaşa İlköğretim Okulu’na verdiği desteğe teşekkür etti. “ Başkanımız, eksiklerimizi titizlikle ele aldı ve bir çok bakım onarımın yapılmasını sağladı. Kendisine, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizin çok daha rahat koşullarda eğitim öğretim gerçekleştirebilmeleri için verdiği desteklere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Hasan Karabağ; Evrenpaşa İlköğretim Okulu Öğretmenleriyle birlikte pasta kestikten sonra tümünü tek tek kutlayarak çiçek verdi. Eşinin de kızının da öğretmen olduğunu anımsatan Karabağ; “ Egitimcilerce kuşatılmış olmaktan mutluyum. Bu mesleğin kutsallığını, öğrenciliğimin dışında özel hayatımda da sonuna kadar yaşıyorum. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor ve çok daha verimli olabileceği koşullar diliyorum. Belediye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN VE ÖĞRETMENİNDEN DUYGULU ANLAR
BAŞKAN VE ÖĞRETMENİNDEN DUYGULU ANLAR
BAŞKAN VE ÖĞRETMENİNDEN DUYGULU ANLAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 15:50:05
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?