26
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Fırıncıların kent ekmek isyanı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 20 yıldır faaliyet gösteren Ekmek Fırını'nın sahipleri Mahir ve Abdullah Turan kardeşler, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işyerlerinin karşısına Kent Ekmek Büfesi açılmasına tepki gösterdi.

3'ü gıda mühendisi 28 çalışanıyla birlikte Kent Ekmek Fırınının önünde protesto gösterisi yapan Turan kardeşler, "Bayraklı'da bu kadar yer varken bizim fırınımızın karşısına ekmek satış büfesi açan Büyükşehir Belediyesi bizim ekmeğimizle oynadı. Sonuçta devlete karşı gelmiyoruz. Tabii ki açacaklar. Ama hiç olmazsa bizim karşımıza açmasalar iyi olacaktı" diye konuştu.

Bayraklı 1620/12 sokakta 20 yıldır faaliyet gösteren Türeksan Ekmek Fırını çalışanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işyerlerinin 30 metre ilerisine açmış olduğu Kent Ekmek Büfesi'nin önünde toplandı. Fırında çalışan 3'ü mühendis 28 çalışanıyla birlikte büfenin önünde basın açıklaması yapan fırın sahibi Abdullah ve Mahir Turan kardeşler, "Amacımız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulamasına karşı çıkmak değil. Ancak bizim karşımıza ekmek büfesi açması bizi çok mağdur etti" diye konuştular.

Kent Büfesinde 350 gram ekmeğin 40 kuruşa satıldığını söyleyen Turan kardeşler, "Biz ise İzmir Valiliği ve Fırıncılar tarafından bize bildirilen tarifeye uymak zorundayız. Buna göre bizde 300 gram ekmeğin fiyatı 75 kuruş. Biz rekabet olsun diye indirim de yapamıyoruz. Ama kent büfesinde ekmek bizden daha ucuza satıldığı için herkes oradan ekmek alıyor. Dolayısıyla yıllardır bizden alışveriş yapan müşterilerimizi kaybettik" dedi.

Kent ekmek büfesinin buradan kaldırılıp Bayraklı'nın fırın bulunmayan başka bir
yerine kurulmasını isteyen fırın çalışanları ise "İzmir Büyükşehir Belediyesi bu büfeyi buradan kaldırsın. Bizim ekmeğimizle oynamasın. Bu ekonomik kriz ve işsizlik ortamında bizi iyice dar boğaza sokmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 09:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?