25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAKLI - İZMİR

Gökdemir cemevinde

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Selim Gökdemir, Alevi vatandaşların kurduğu dernekleri ve cemevini ziyaret etti.

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile birlikte Nafiz Gürman mahallesinde yaşayan alevi vatandaşların kurduğu Beyşehir Şamlar Köyü Kültür Derneği'ni ziyaret eden Gökdemir, burada gördüğü ilgi ile moral buldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehir Şamlar Köyü Dernek Başkanı Yusuf Karabulut, AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan'ın her zaman sorunlarına karşı çok duyarlı olduğunu ifade ederek, “Ne zaman arasak, telefonlarımıza çıkıyor ve sorunlarımızı çözmek için samimi bir gayret gösteriyor. Sadece buradaki sorunlarımızla ilgili değil, Beyşehir'e bağlı Şamlar köyümüzün de sorunları ile ilgili Erdal Bey'in çok desteğini gördük” diye konuştu.

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Selim Gökdemir'i konuk etmekten onur duyduklarını kaydeden Dernek Başkanı Yusuf Karabulut, mahallenin sorunlarını anlatarak, göreve geldiğinde yardımcı olmasını istedi.

İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Türkiye'deki ayırımların tamamen yapay olduğunu ifade ederek, “Aynı kanı, aynı canı taşıyoruz. Bizim siyaset adamları olarak görevimiz milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmektir. Herkes, herkesin düşünce ve inanç özgürlüğüne saygı duymalı. Devlet de bu özgürlüğü güvence altına almalı. Bu düşünce ile AK Parti de görev yapıyorum. Bu yönde açılımlar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Alevi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını çok iyi bildiğini de belirten Kalkan, “Sizin ihtiyacınız; bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı kimliği ile Hakkari'deki, Konya'daki, Edirne'deki vatandaş nasıl yaşıyorsa, öyle yaşamak ve toplumun imkânlarından, nimetlerinden eşit bir şekilde yararlanmaktır” dedi.

Kalkan, Gökdemir'in Bayraklı'da örnek bir hizmeti hayata geçireceğine olan inancını da dile getirerek, “Bu inançla Selim kardeşimi size getirdim. Siz beni tanırsınız ben herkese kefil olmam, herkesi de size getirmem. Ama Selim kardeşime kefilim, onun için sizden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Gökdemir, burada alevi vatandaşlara yaptığı konuşmada, aile geleneğinde ayırımcılık bulunmadığını belirterek, “Biz herkese eşit hizmet için göreve talibiz. Ailem bana ayrımcılık nedir öğretmedi. Bunca yıllık yöneticilik hayatımda da işyerimde çalışanlarım arasında ayrımcılık yapmadım” dedi.

Alevi Dernekleri Karşıyaka Şubesi'ni de ziyaret eden Kalkan ve Gökdemir, burada Dede Elvan Çelen tarafından karşılandı. Alevi Dernekleri Karşıyaka Şubesi Başkanı Dede Elvan Çelen, önce Gökdemir'e Bayraklı için hazırladığı projeleri sordu. Gökdemir projelerini anlatırken bunları tek tek not alan Çelen, Gökdemir göreve geldiğinde bu projelerin takipçisi olacağını söyledi.

Ziyaretin bitiminde Milletvekili Erdal Kalkan, Bayraklı Belediye Başkan Adayı Selim Gökdemir ve Dernek Başkanı Elvan Çelen, derneğin yanındaki Cemevi'ne geçtiler. Dede Çelen, burada da Cemevi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:44:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?