19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

İşsizliğin çözümü bilişimde

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, işsizliğin çözümünün bilişimde olduğunu kaydederek, "Fabrika kurup, dumanlarını tüttürmek, emek harcayıp o kadar iş yapmaya gerek yok. Bir masa bir kafa başka bir şey gerekmiyor. Alın terinin yerini artık akıl teri almaya başladı" dedi.
Açılış ve temaslarda bulunmak amacıyla memleketi Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı Alo Danışma Hattı UBAK'ın açılışını yaptı. 93 kişiyle hizmete başlayan ve yıl sonuna kadar bilişim merkezine dönüştürülecek olan 444 2407 Alo UBAK hattında Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki, karayolu, demiryolu, deniz ve havayolu ile ilgili arayan vatandaşlara istenilen bilgiler verilecek.


Düzenlenen törende açılışın yapılmasının ardından UBAK santral biriminde incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, 444 2407 telefonla ilk arayan oldu ve Ulaştırma Bakanlığı hakkında operatörlerden bilgiler aldı.
Erzincan'ın eski Belediye İş Hanı'nın Kasım ayında bilişim merkezi olarak hizmete gireceğini belirten Bakan Yıldırım, bu merkezde çeşitli kamu kuruluşlarının hizmetlerinin sunulacağını ve vatandaşların pek çok sorununun çözümü için 7 gün 24 saat faaliyet gösterileceğini anlattı. Yıldırım, çağrı merkezi sektörünün cirosunun 1 milyar TL'ye ulaştığını, 5 yılda gösterdiği büyümenin çok çarpıcı boyutlara ulaştığını ifade ederek, Türkiye'de 300 büyük ve orta ölçekli işletmede 30 bin çalışanın istihdam edildiğini belirtti.


Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Avrupa'da her 100 kişiye, Türkiye'de ise 2 bin 500 kişiye 1 çağrı masası düşüyor. Demek ki Türkiye'de çağrı merkezi alanında 1 milyon kişilik istihdam imkanı var. Bizim en önemli sorunumuz olan işsizliğin çözümü burada. Fabrika kurup, dumanlarını tüttürmek, emek harcayıp o kadar iş yapmaya gerek yok. Bir masa, bir kafa. Alın terinin yerini akıl teri alıyor. Teknoloji bize bu imkanı sağlamış durumda. Burada arkadaşlarımız vatandaşın her türlü sorularını 444 24 07'den arandığında cevabını veriyorlar ve
gerekli yardımı yapıyorlar."
Çağrı merkezinde istihdam edilen 93 kişinin mesleki eğitimden geçtiklerini ve noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendiklerini anlatan Yıldırım, Erzincan'da 2010 yılı sonuna kadar istihdam edilecek çağrı merkezi personeli sayısının bini geçeceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 10:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?