19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Yılmaz ailesine Karabağ sahip çıktı

İzmir'in Bayraklı semtinde kirasını ödeyemediği için eşyalarını ev sahibine rehin bırakıp, parkta yaşam mücadelesi veren 6 çocuklu Yılmaz ailesine Bayraklı Belediye Başkanı sahip çıktı.

İzmir'in Bayraklı ilçesi, 1620 Sokak'ta kirada oturan Erdoğan Yılmaz (43), işlerinin ters gitmesi nedeniyle esnafa borçlandı. Aileye son darbe ise ev sahibinden geldi. Kiralarını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkartılmak istenen Yılmaz ailesi, yanlarına aldıkları kırık dökük birkaç eşya ile Bayraklı semtinde bulunan yeşil alanda yaşamaya başladı.

Durumu haber alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kendi makam aracıyla parkta kalan ailenin yanına gitti. Durumu gözü yaşlı baba ErdoğanYılmaz'dan dinleyen Karabağ, "Ailenin 6 çocuğu var. Gerçekten zor durumdalar. Ben elimden geleni yapıp, işsiz babaya yarından itibaren Bayraklı Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'nde iş veriyorum. Okuması gereken çocukların okumasına da yardımcı olacağım. Ancak Bayraklı bölgemizde çok sayıda işsiz insan var. Onun için herkes elini taşın altına koymalı" şeklinde konuştu.

Karabağ, "Bayraklı belediyemizin sınırları içinde iş kurmak isteyen işverenlerden tek isteğim, çalışacak personellerini Bayraklı'da oturan işsiz insanlardan almaları ve hangi nitelikte işçi istiyorlarsa belediyemize müracaat etmeleridir. Biz de tüm Bayraklı semtinde oturan işsiz vatandaşlarımızın bilgileri var" şeklinde konuştu.

6 çocuk babası Erdoğan Yılmaz, "Bundan 1 yıl öncesine kadar işlerimiz iyiydi. Önce işlerim ters gitti, daha sonra kiramı ödeyemez duruma geldim. Çok zor günler yaşadım. Bakkala borçlandım. Ev sahibim evden çıkartıyordu. Geceleri ayaz oluyor, üşüyoruz. Hayırseverlerden ve devletimizden yardım bekliyorduk. Belediye Başkanımız bize sahip çıktı, iş verdi. Ben, eşim ve çocuklarım Uğur (19), Halit (18), Kadir (6) ve üçüz olan Eren, Seren ve Ceren (4) artık sokakta kalmayacağız. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 09:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?