19
Mayıs
2024
Pazar
BAYRAKLI - İZMİR

Yuvada bayram kahvaltısı

BAYRAKLI'DA BAYRAM COŞKUSU

Bayraklı, ilçe olduktan sonraki ikinci bayramını da başkanlarıyla iç içe geçirmenin heyecanını yaşadı. Her fırsatta Mahalleleri gezen ve vatandaşlarla bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; Kurban Bayramı'nın ilk günü de onlarla birlikteydi ve anlamlı bir kahvaltı sofrasına ailesiyle birlikte oturdu. Bayram sabahını kimsesiz çocuklarla birlikte geçiren Karabağ; Adem dertsiz Çocuk Yuvası'ndaki bayram heyecanını en anlamlı heyecan olarak netilendirdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bayrama çocukluğunun geçtiği mahallede, Sefa Camii'nde bayram namazı kılarak başladı. Bayram namazının ardından imamla beraber vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Karabağ daha sonra Nafiz Gürman Mahallesindeki Şehit Asteğmen Adem Dertsiz Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Başkan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ve kızları Deniz yuvada kalan çocuklarla birlikte kahvaltı ederek sohbet etti. Başkan Hasan Karabağ'ı televizyon ve gazetelerden tanıdıklarını söyleyen çocuklar, sabah kahvaltısında onunla olmanın heyecanını yaşadı. Başkan da eşi Bahriye ve kızı Deniz Karabağ ile birlikte çocuklarla sohbet edip, kahvaltı yaptı. Yuvada yaşayan küçük kız “Sizinle kahvaltı yapacağımı hiç düşünmedim” diyerek şaşkınlığını dile getirirken, Karabağ ailesine duygulu anlar yaşattı.

Eşinin ve kızının da öğretmen olduğunu belirten Başkan Karabağ, “Derslerinize önem verin. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyüyünce benim gibi belediye başkanı, mühendis, doktor ve öğretmen olabilirsiniz. Ama çok çalışmanız lazım" dedi. Başkan Karabağ, yuvada yaşayan Muhammet'in çok başarılı bir öğrenci olduğunu öğrenince onunla koyu bir sohbete koyuldu. Muhammet'e ne olmak istiyorsun diye soran Başkan “Polis” cevabını alınca “Büyü, oku ve gel biz seni belediyeye alalım. Senin gibi cin gibi gençlere Bayraklı'nın ihtiyacı her zaman olacak” diye cevap verdi.

Kahvaltıdan sonra salona geçen Karabağ; yuvadaki tüm çocuklarla bayramlaşarak onlara hediyelerini verdi ve harçlık dağıttı. Yuva müdürü ve yetkililerden bilgi alan Başkan, belediye olarak yanlarında olduklarını söyledi. Yuvanın bahçesine çocuklar için kum havuzlu bir oyun alanı yaptırma sözü veren Başkan; bayram coşkusunu çocuklarla tek tek paylaştı.

Karabağ, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, memur ve personeliyle arife günü belediye binası ve şantiyede bir araya gelerek bayramlaştı. Karabağ, şölene dönüşen bayramlaşmada işçileriyle birlikte halay çakti. Şantiyede davul ve zurnayla karşılanan Hasan Karabağ otomobilinden iner inmez halaya katıldı. Başkan Karabağ; belediye çalışanlarının çocuklarıyla yakından ilgilenerek onlara harçlık dağıttı. Belediye olarak kurumsallaşma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Hasan Karabağ “Sizlerle birlikte ve bu heyecanla olduğu sürece aşamayacağımız bir güçlük yoktur. Bayraklı Belediyesi bu kadar sıkıntıya, olumsuzluklara rağmen, tek vücut olmayı başarmış, birlikte ve özverili üreten çalışanıyla gerçekten örnektir. Bunu halkımız da biliyor. Bu başarı sizin başarınız. Ben yönlendirici olarak aranızdayım. Bbelediyemizin başarısı hepimizin, ortak başarısıdır" dedi. Çalışanlarının alkışları ve tezahuratları ile karşılanan ve uğurlanan Başkan; “yaklaşık 800 insana istihdam şansı sağladık. 30 yıldır siyasi yaşamın içindeyim. Seçim sürecinde asla kimsenin karşısında diz çökmedim. Hiçbir maddi güç odağından desek almadım. Benimle birlikte kavga veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Vefa duygunuzdan asla vazgeçmeyin. Beni sevdiğinizi biliyorum. Ben de sizi çok seviyorum” dedi.

BAYRAKLI'DA BAYRAM COŞKUSU
BAYRAKLI'DA BAYRAM COŞKUSU
BAYRAKLI'DA BAYRAM COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 13:00:03
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 13:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?