25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAKLI - BAYRAKLI - İZMİR

Bayramda şenlik havası

BAYRAKLI'DA RAMAZANDAN BAYRAM ŞENLİĞİNE

Bayraklı'da Ramazan Ayı boyunca süren etkinlikler,Bayram'da şenliğe dönüştü. Smyrna Meydanı'nda düzenlenen final gecesinde buluşan Bayraklı halkı şölen yerine dönen alanda Başkan Hasan Karabağ ile birlikte doyasıya eğlendiler.

Bayraklı Belediyesi tarafından Smyrna Meydanı'nda düzenlenen Nostaljik Ramazan Eğlencelerinin final gecesinde Tepecik Senfoni Orkestrası ve Celoband Gurubu sahne aldı. Halkın yoğun katılımının gerçekleştiği alan adeta şölen yerine döndü. Smyrna Meydanını dolduran binlerce Bayraklılı birbirinden güzel şarkılarla unutulmaz bir gece yaşadı. Her gece Bayraklı'nın bir mahallesinde düzenlenen etkinliklerle halkın arasında yer alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Ramazan Bayramını da onlarla birlikte geçirdi. Dernek ve ev ziyaretlerini bayram süresince soluksuz sürdüren Karabağ; akşamları da bayraklı halkının yoğun ilgi gösterdiği şenliklerde son olarak Tepecik Senfoni Orkestrası'nın farklı ve iddialı sahnesi ve şarkıları eşliğinde eğlendi.Ramazan ayı boyunca Bayraklı Merkez ve Gümüşpala'da kurulan iftar çadırlarında halka beraber iftar açan Başkan Karabağ halkın arasında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek; “Çocukluğumuzda yaşadığımız o güzel günleri Belediye Başkanlığım döneminde de halkımıza yaşatmaya çalıştık. Her mahallede bir gece etkinlikler düzenleyerek halkımızla iç içe bir Ramazan ayı geçirdik. Kimi zaman onlarla oyunlar oynadık kimi zaman şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettik. Bayraklı halkı düzenlenen tüm etkinliklere büyük ilgi gösterdi. Bu da bizim onların gereksinimi olanı ortaya koyduğumuzu gösterir” diye konuştu. Belediyenin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapmış olduğu sosyal yardımların yerine ulaştığını söyleyen Başkan Hasan Karabağ; “Sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Nedeni olmadığımız işsizlik, yoksulluk gibi halkımızı perişan eden koşulları iyileştirmeye çalışıyoruz. Ramazan ayında da hem ekmeği bölüştük Bayraklı halkıyla hem de bir arada eğlendik. Bayramı da aynı coşkuyla, binlerce insanla bir araya gelerek geçirdik” dedi.

Ramazan ayının paylaşmak ve birlikte olmak gibi manevi duyguların üst düzeyde yaşandığı zamanlar olduğuna dikkat çeken Karabağ; “Biz bu zamanları halkımızla beraber geçirdik. Onlarla beraber soframızı paylaştık. 3 binin üzerinde ailemize yardım paketi dağıttık. Biz büyüklerimizden 'Komşun açken tok yatan bizden değildir' sözüyle büyüdük. Bu öğretiyle de Bayraklıda çalışıyoruz. Onları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor” diye belirtti.

BAYRAKLI'DA RAMAZANDAN BAYRAM ŞENLİĞİNE
BAYRAKLI'DA RAMAZANDAN BAYRAM ŞENLİĞİNE
BAYRAKLI'DA RAMAZANDAN BAYRAM ŞENLİĞİNE
BAYRAKLI'DA RAMAZANDAN BAYRAM ŞENLİĞİNE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 15:03:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 09:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?