25
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYRAKLI - BAYRAKLI - İZMİR

Depoda başlayan yangın binayı sardı

İZMİR'DE KORKUTAN YANGIN

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir apartmanın deposunda başlayan yangın 3. kata kadar çıktı. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangına erken müdahale eden itfaiye ekipleri olası bir faciayı engelledi.

Edinilen bilgiye göre Dumlupınar Caddesi'nde bulunan Aksoy Apartmanı'nın deposuna konulan ahşap eşyaların tutuşması sonucu başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Balkonda asılı çamaşırların tutuşmasıyla üst katlara doğru büyüyen yangın, apartmanın sahibi olan İsmail Aksoy'un oturduğu 3. kata kadar sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ilk önce balkona çıkan insanları apartmandan çıkardı. Binada insan kalmadığına emin olunduktan sonra yangın söndürülmeye başlandı. Söndürme çalışmaları bir saat kadar

sürdü. Evleri yanan vatandaşlar dairelerindeki değerli eşyalarını kontrol etmek istedi. Vatandaşları bir süre engelleyen itfaiye görevlileri yangın söndürüldükten sonra beraberlerinde görevliler ile birlikte dairelerini kontrol etmesine izin verdiler.

İtfaiye yetkilileri yaptıkları açıklamada, "Yangına birçok ekiple zamanında müdahale ettiğimiz için memnunuz. Herhangi bir can kaybının ve yaralanmanın yaşanmaması sevindirici. Vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması gerekli. Özellikle sıcak havalarda klimaların yoğun çalışması sonucu çok fazla vaka ile karşılaşıyoruz. Eski binalar ve tesisatlar klimalar sebebi ile yüklenen fazla enerjiyi kaldıramıyorlar. Klimaları mümkün oldukça minimum seviyede çalıştırmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR İLE GAZETECİLER ARASINDA TARTIŞMA YAŞANDI

Yangını cep telefonları ile görüntülemek isteyen vatandaşlar ile çekim yapan basın mensupları arasında tartışma çıktı. Dairelerden birinde oturan bir kadın ise görüntü almaya çalışan kameramanlara saldırdı. Olay araya girenler sayesinde büyümeden yatıştırıldı.

Yangın söndürüldükten sonra Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ olay yerine gelip vatandaşlarla konuştu. Yangının çıktığı depoları kontrol etti. Ruhsatsız depolar konusunda vatandaştan yardım istedi.

İZMİR'DE KORKUTAN YANGIN
İZMİR'DE KORKUTAN YANGIN
İZMİR'DE KORKUTAN YANGIN
İZMİR'DE KORKUTAN YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:45:04
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 09:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?