29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYRAKLI - BAYRAKLI - İZMİR

Karabağ'dan 'darp' açıklaması

BAYRAKLI'DAKİ DARPÇILAR İŞTEN ATILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; geçtiğimiz günlerde Belediyenin Temizlik Şantiyesinde yaşanan olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Başkan Karabağ, "Sorumlular işten çıkarılmıştır. Korumam oldukları iddiası asılsızdır. Böyle bir olaya göz yummam asla söz konusu olamaz. Olay sırasında raporlu olan iki personelin rapor süreleri bugün bittiğinden işlerine de bugün son verilmiştir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi Temizlik Şantiyesi'nde iki personelin Temizlik İşleri Müdürünü darp etmesi olayının ardından, sorumluların işlerine son verdiklerini açıklayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; “Park Bahçeler işçisi ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde şoför olarak görev yapan bu iki çalışanın işine son verilmiştir. Çeşitli kesimler ve bazı basın kuruluşları tarafından ortaya atılan “korumam oldukları” iddiaları tamamen asılsızdır. Her ikisinin de olay tarihinde raporlu olmaları ve bugün itibariyle rapor süresinin bitmiş olması nedeniyle işten çıkarılmaları ancak bugün söz konusu olabilmiştir. Eski hükümlü olan bu iki şahsın; başarılarını daima dile getirdiğim Temizlik İşleri Müdürümüz Kenan Fidan'a saldırmasını sineye çekmem olanaksızdır. Böyle bir saldırının hiçbir belediye çalışanımıza içeriden ya da dışarıdan yapılmasına sessiz kalmam söz konusu değildir. Böyle bir olaya göz yummam yönündeki iddiaları kabul etmemekle birlikte, kişilik ve başkanlığımdan doğan haklarıma hakaret sayıyorum" diye konuştu.

Karabağ, olayın emniyet ve savcılık ayağını da yakından takip ettiğini hatırlatarak; Müdür Kenan Fidan'ın olayın hemen ardından işine başladığının ve saldırganların da raporlarının bitiminde işten çıkarıldığının altını çizdi. Bölgenin ekonomik yapısı ve sosyo-kültürel profilini her fırsatta dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Karabağ, belediyede pek çok eski hükümlüyü istihdam ederek topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Gelinen noktanın; beklenmedik ve üzücü sonuçlar doğurmasını asla kabullenemeyeceğini vurgulayan Başkan Hasan Karabağ, "Bu özellikteki çalışanlarımız, kendilerine sonulan fırsatın coşkusu ile durumdan vazife çıkarabiliyorlar. Aynı zamanda Bayraklı yaşayanı olan bu çalışanlar, kendilerini korumam ilan edebiliyor ya da içgüdüsel davranabiliyorlar. Bayraklı'nın profilini başka ilçelerinkiyle karşılaştırarak bir yargıya varmanın doğru olmadığını söylemek zorundayım" dedi.

Ancak; bu tablonun; iki saldırganın eylemini mazur gösteremeyeceğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Olayı şahsım ve tüm belediye çalışanı arkadaşlarım, bürokratlarım adına kınıyorum. Çalışan arkadaşlarımın sonuna kadar korunmasını sağlayacağımı tüm kamuoyu bilmelidir" diye konuştu. Bayraklı'nın geçmişte; hizmette ve her türlü destekte hak ettiği ilgiyi görememiş olmasının bedelini böyle acı olaylarla ilçenin dört bir yanında ödemek zorunda kaldıklarını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı Belediyesi olarak, tüm tedbirlerimizi almak suretiyle çalışmalarımızı elbette sürdüreceğiz. Bunu sekteye uğratmak isteyen hiçbir iddia ve girişime de izin vermeyeceğiz" dedi.

BAYRAKLI'DAKİ DARPÇILAR İŞTEN ATILDI
BAYRAKLI'DAKİ DARPÇILAR İŞTEN ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 11:34:03
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 17:14:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?