26
Nisan
2024
Cuma
BERGAMA - İZMİR

Bergama'ya oyuncak kütüphanesi

Yaklaşık dört aydır proje çalışmaları süren, İzmir'in ilk oyuncak kütüphanesi için Bergama Belediyesi Meclis Salonu'nda bilgiledirme toplantısı yapıldı. Bergamalılara ve basın mensuplarına Oyuncak Kütüphanesi projesi ile ilgili bilgi verildi.

Bergama Belediyesi'nin tahsis ettiği, eski Tekstil Fabrikası'nın kreş binasına yapılacak olan Oyuncak Kütüphanesi, 28 Ekim 2009 tarihine kadar tamamlanıp, açılışı yapılacak.

Yine Belediyece tahsis edilen, binadaki Oyuncak Kütüphanesi'nin yanına; Bergama İlçe Milliği Eğitim Müdürlüğünce Anaokulu kurulacak. İzmir Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülen; "Bergama Oyuncak Kütüphanesi, Gel Oyna Al Oyna" projesi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bergama Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nin katılımlarıyla yürütülüyor. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan, Proje Tanıtım Toplantısında, Bergama Belediyesi'nin kendilerine çok sıcak davranıp, yer tahsisi yaptığı için bu çalışmayı Bergama'da gerçekleştirdiklerini belirten, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Projeler Biriminden Somlu Şube Müdürü Zahine Mutlukan, çalışma için Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e teşekkür etti.

Bu çalışmayla, İzmir'in ilk Oyuncak Kütüphanesi'ni Bergama'da kuracaklarını belirten Mutlukan, "Bu kütüphane İzmir'e model olacak. İlkler kenti Bergama'da bir ilkte bu çalışmayla ortaya konulacak" dedi.

Daha sonra; Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, basın mensupları ve projeye katılan kuruluşların temsilcilerinden oluşan katılımcılara, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Ana Bilim Dalından Yardımcı Doç. Dr. Sibel Sönmez tarafından, proje hakkında bilgi verdi. Yapılan araştırmalarda Bergama'da; 0-9 yaş arası 12.034 çocuğun yaşadığının tespit edildiğini belirten Sönmez projeyi şöyle tanıttı: "Oyuncak Kütüphanesi: Gel Oyna, Al Oyna Projesi, çocukların gelişim ve eğitimlerinde eşit fırsatlara sahip olabilmesi ve ailelerin de çocuklarının eğitimiyle ilgili desteklenebilmesi amacıyla hazırlamış bir erken destek programıdır. Ekonomik koşulların uygun olmaması, çocuklara sağlanacak oyun ve oyun materyalleri ortamının yetersizliği, çocukların sahip oldukları potansiyeli tam olarak geliştirmelerine engel oluşturmaktadır. Bu bağlamda; çocuğun gelişiminde oyuncak kütüphaneleri önemli bir destek oluşturmaktadır. 114 köyü ve 18 mahallesi buluna Bergama'da ki, 3-8 yaş arası çocuklarımız bu oyuncak kütüphanesinden yararlanabilecekler. Kütüphaneye kayıtlı çocukların, gelişimlerinin takibi yapılacak ve kütüphanede görevlendirilecek uzmanlarca ailelere destek yardımı da yapılacak. Oyuncak Kütüphaneniz, çocuklarımıza erken yaşlardan itibaren kütüphane kullanma alışkanlığı da kazandıracak ve gelecek kuşaklar için eğitimli bireylerin yetişmesine katkı sağlayacaktır"

Oyuncak Kütüphanesi'nin yanında çok amaçlı salonunda yeralacağını belirten Ydr. Doç. Dr. Sibel Sönmez, burada ailelere bilgilendirme çalışmalarının yapılacağını ve Kalkınma Ajansı'nın bu proje için 168 bin 745 TL'lik bütçe oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık'ta konuşmasında, proje katılımcılarına teşekkür etti ve Oyuncak Kütüphanesi'nin yanına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bağımsız bir anaokulunun kurulacağını söyledi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç izinli olduğu için, katılımcı konuklara ev sahipliği yapan, Belediye Başkan Vekili Çağlar Erdem'de; yaklaşık üç buçuk ay önce göreve geldiklerinde, Tekstil Fabrikası'ndaki kreşi gördüğünde çok duygulandığını belirtti. Atıl durumdaki bu kreşin, Oyuncak Kütüphanesi'ne dönüştürülmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Erdem; "bizler burada bir fidan dikiyoruz. Bizde sonrakiler bu fidanı büyütüp, geliştirecekler ve buradan Cumhuriyetimize layık bireyler yetiştirecekler. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. Tanıtım toplantısına katılan gruba daha sonra Tekstil Fabrikası Bahçesindeki, Oyuncak Kütüphanesi'ne dönüştürülecek alan ve binalar gezdirildi. Burada, yetkililerce Oyuncak Kütüphanesi binasının yanındaki alana da Trafik Eğitim Parkı yapılacağı açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 11:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?