18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇEŞME - İZMİR

Bakan Koç, Çeşme'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İzmir ziyaretinin ardından Çeşme'ye geldi.

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Çeşme Kaymakamı Nazmi Gönlü, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel ve bazı işadamlarıyla Ilıca Otel'de buluşan Bakan Koç, Çeşme'nin Türk termal turiziminde merkez olacağını söyledi.

Bakan Koç, termal turizme büyük önem verdiklerini belirterek, "Çeşme'de valiliğimizin ve müteşebbislerin öncülüğünde bir yatırım şirketi kuruldu. Bayramdan sonra buna start veriyoruz. Çeşme, dünyanın en büyük termal şehirlerinden biri olacak. Avrupa ülkelerinde termal turizm oldukça pahalı. Çeşme'de yapılacak olan termal tedavi merkezi ile burada yıl boyunca turizmi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Koç, İzmirli ve Çeşmeli girişimcilerin istekli oluşunun kendisini heyecanlandırdığını belirterek, hükümet olarak her türlü desteği vereceklerini kaydetti. Almanya ve İtalya'da termal sular idaresinin olduğunu belirten Bakan Koç, buna benzer bir idareyi kurmayı planladıklarını belirtti. Termal turizm ile birlikte kongre turizimine de büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Koç, Çeşme'de 12 ay boyunca turizmi canlı tutmak istediklerini kaydetti. Bakan Koç, kuracakları golf sahaları ile golf turiziminin de Çeşme'ye hareket getireceğini söyledi.

Turizme atıl durumda bulunan ikincil konutların mutlaka katılması gerektiğini belirten Bakan Koç, bu konutların ekonomiye bir katkı sağlaması gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2005 Pazar 19:40:57
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 19:43:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?