27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇEŞME - İZMİR

Baz istasyonu mahkemelik

Çeşme’deki bir otelin çatısında bulunan baz istasyonlarının kaldırılması için dava açıldı.

Çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan, Kaykakamlık’a da şikayet dilekçesi veren çevre sakinleri, olumlu sonuç alamayınca mahkemeye gitti.
Musalla Mahallesi Muhtarı Önder Soma ile vatandaşlar Öznur Gönül Kocatürk, Mehmet Çilek ve Ayşe Özün, Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açtıkları davayla baz istasyonlarının kaldırılması istedi. Davacıların avukatı Hülya Öz, baz istasyonlarının rasyasyon yaydığını ve çevreye zarar verdiğini belirterek, mahalle sakinlerinin bundan aşırı derecede rahatsızlık duyduğunu, sağlıklarını tehlikede hissettiklerini söyledi.

Sağlığı tehdit ediyor
Öz, dava dilekçesinde, “Baz istasyonlarının, mahalle ortasında ve çocuk parkının dibinde kurulması kabul edilemez. Mahalleli için hayati tehlike yayarak, vücut sağlığına ve psikolojilerine zarar veren bu cihazların kaldırılması için mahkemeye başvurma zorunluluğu doğmuştur” dedi.

Avukat Öz, Yargıtay’ın daha önce benzer bir davada, “Dava konusu istasyonun konumu, yerleşim yerlerine ve davacılara yakınlığı gözetildiğinde, kısa zaman dilimi içinde olmasa dahi uzun zaman diliminde zarar doğurabilir. Baz istasyonunun, yerleşim yerlerinden uzak bir yere taşınması gerekmektedir” şeklinde karar aldığını, bunun da kendileri için emsal olduğunu belirtti
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 10:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail Doğan KURTOĞLU IP: 88.233.239.xxx Tarih : 2.04.2010 10:19:41

Arkadaşlar aynı dert benim başımda da var evin karşısına baz istasyonu taşıdılar kaldırılması için neler yapmamız lazım sizin davanın sonucu neoldu teşekkürler