19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Büyükşehir Olimpiyatları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Başkanlık Kupası, ilçe ve belde belediye başkanları ve belediye bürokratlarının karşılaştığı futbol maçı ile başladı. Kentte dördüncü kez olimpiyat rüzgarları estirecek olan Başkanlık Kupası'nda yaklaşık 2000 sporcuyla rekor katılım gerçekleşecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin megapol alanı içindeki daire başkanlıkları, müdürlükleri şirket genel müdürlükleri ile ilçe ve belde belediye başkanlıkları bünyesinde çalışanların yer aldığı Başkanlık Kupası, İzmir'de dördüncü kez olimpiyat havası estirmeye başladı. 

Bu yıl 11 branşta 2000'e yakın sporcunun katıldığı Başkanlık Kupası'nın açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ve kalabalık bir sporsever grubu katıldı. Branş ve sporcu sayısı bakımından İzmir'in en büyük spor organizasyonu özelliğini taşıyan ve spor çevrelerinde 'Büyükşehir Olimpiyatı' olarak anılan Başkanlık Kupası'nın açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersu Hızır yaptı. 

Hızır yaptığı konuşmaya, özel bir programı nedeniyle açılışa katılamayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sevgi ve selamıyla başladı. Hızır Başkan Kocaoğlu'ndan katılımcılara gönderilen mesajı şöyle iletti: "Sporun temel hedeflerinden biri olan dostluk ve dayanışmayı artırmak, çalışanlarımız ardasındaki kaynaşmayı pekiştirmek amacıyla sürekli düzenlediğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı kupasını bugün dördüncü kez gerçekleştiriliyoruz. Belediyemizin megapol alan içerisindeki daire başkanlıkları, müdürlükleri, genel müdürlükleri, şirket genel müdürlükleri, ilçe ve belediye başkanlıkları bünyesindeki çalışanlarımızın yer aldığı turnuva, branş ve sporcu sayısı itibariyle İzmir'in en büyük spor organizasyonudur. Ayrıca spor kulübümüz, spor okullarımız ve ilköğretim öğrencileriyle yaptığımız çalışmalar kapsamında, on binlerce çocuk ve gencimize sporu sevdiriyoruz. Hedefimiz bu rakamı sürekli yükseltmek" şeklinde oldu. 

Minik sporcuların cimnastik gösterileri ile ilköğretim okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından, Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türker, Genel Sekreter Ersu Hızır'a bir şükran plaketi sundu.

EXPO SÜRPRİZİ 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Ersu Hızır'ın kaptanlığındaki bürokratlar kadrosu ile Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın kaptanlığındaki başkanlar takımı, karşılaşmaya büyük bir heyecanla başladılar. Maçın ortalarında sahaya giren iki palyaço heyecanı daha da artırdı. Güvenlik görevlilerinin müdehalesine fırsat vermeyen palyaçolar ellerindeki 'EXPO 2015 İzmir' pankartlarını açtı. Tam bu sırada hakem de 'İzmir in, Milano out' yazılı kartlar gösterdi. Bu gösteri tribünlerden büyük alkış topladı. Büyük taraftar desteğiyle nefes kesen yarışmalara sahne olacak Başkanlık Kupası mini futbol, basketbol, voleybol, bilardo, kort tenisi, atletizm, tavla, dama, satranç, masa tenisi ve briç branşlarında yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 18:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?