29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇEŞME - İZMİR

Büyükşehir'den 'metro teşekkürü'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi'nin 20 metre altında devam eden Üçyol-Üçkuyular Metro Projesi inşaat çalışmaları sürecinde bölgede oturanların gösterdiği sabır ve anlayışa teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin teşekkürü ve proje ile ilgili bilgi içeren broşürü, Hatay Pazaryeri ile semtte oturanlara dağıtıldı. 

İzmir metrosunun zamanla yarıştığı ve Üçyol-Üçkuyular metro hattı inşaatının yarıdan fazlasının tamamlandığı belirtilen broşürde, "2005 yılında özkaynaklarımız ile hayata geçirdiğimiz metro projesinin çalışmaları planlanan takvime uygun olarak yürüyor. Çağdaş, hızlı ve konforlu ulaşım sistemi projesinde adım adım mutlu sona yaklaşırken, bölge sakinleri olarak, inşaat çalışmaları süresince gösterdiğiniz sabır ve anlayışa teşekkür ederiz" sözlerine yer verildi. Şantiyelerde çalışmaların 3 vardiya halinde, günün 24 saati devam ettiği ve tünellerde yürütülen kazıların adım adım ilerlediği kaydedilen broşürlerde, Üçyol-Üçkuyular Metro Projesi ile ilgili şu bilgiler yer alıyor:
5.5 kilometrelik hat boyunca İzmirspor, Hatay, Göztepe, Poligon, Güzelyalı ve Fahrettin Altay olmak üzere 6 istasyon inşa ediliyor. Üçyol-Üçkuyular hattı tamamlanınca metrodan yararlanan yolcu sayısı 2.5 kat artacak; trafik rahatlayacak. Proje, diğer toplu ulaşım araçları ile bütünleşecek şekilde planlandığı için kent içi ulaşımın omurgası olacak. Bir uçta Bornova, ortada Konak Meydanı, diğer uçta ise Fahrettin Altay Meydanı, metro hattı üzerinde birleşecek. Fahrettin Altay İstasyonu'ndan, Üçkuyular Vapur İskelesi'ne otobüs bağlantısı sağlanacak. Bu istasyon sayesinde ayrıca Urla, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Gümüldür gibi sayfiyelere ulaşım kolaylaşacak. Kent merkezindeki metro hattı 17 kilometreye çıkacak. Bornova'dan Üçkuyular'a yolculuk süresi 27 dakikaya düşecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:19:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?