16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇEŞME - İZMİR

Çeşme'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'in Çeşme ilçesindeki limanda, Gümrük Muhafaza ekiplerinin İtalya'ya gidecek 30 TIR'da yaptığı denetimlerde bir TIR'da 19 kilogram eroin ele geçirilmesiyle ilgili gözaltına alınan 3 kişi,savcılığa sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince sorgulanan zanlılardan sürücü M.Ö, nakliyat firmasında şoför olarak çalıştığını, S.K. ve ile B.S.K'nin aracılığıyla tanıştığı bir kişinin, “yurt dışına uyuşturucu götürmesi karşılığı kendisine yüklü miktarda ödeme teklif ettiğini” anlattı.

Çalıştığı firmanın konudan haberdar olmadığını belirten M.Ö'nün, para karşılığı Hollanda'ya götürmek için teslim aldığı uyuşturucuyu şoför mahalline sakladığını söylediği bildirildi.

M.Ö'nün ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan S.K. ile B.S.K. ise iki kişinin tanışmasına aracılık ettiklerini ve uyuşturucu kaçakçılığından haberdar olmadıklarını söylediler.

Gözaltına alınan TIR şoförü M.Ö. ile B.S.K. ve S.K'nin Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği, adı açıklanmayan bir kişinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Gümrük Muhafaza Başmüdürü Nazım Bütün, aynı gün, İtalya'ya gidecek yaklaşık 30 TIR'da denetim yapıldığını, uyuşturucu kaçakçılığının önüne geçilmesi için denetimlerini aynı sıklıkta sürdüreceklerini bildirdi.

Yetkililer, Çeşme Limanı'nda daha önce yapılan denetimlerde özel otomobil ve minibüslerde uyuşturucu ele geçirildiğini, bir TIR'da ilk kez uyuşturucu bulunduğunu hatırlattı.

Ro-Ro gemisiyle İtalya'ya gitmek için Çeşme Limanı gümrüğüne gelen M.Ö'nün kullandığı, Hollanda'ya tekstil ürünleri götüren 35 HDA 65 plakalı TIR ile 35 YL 567 plakalı dorsesinde, Gümrük Muhafaza memurları ve narkotik köpeği “Petek”in yaptıkları arama sırasında, şoför mahallinin altındaki bölmede 19 kilogram eroin ele geçirilmiş, TIR sürücüsü M.Ö ile olayla bağlantıları bulunduğu ileri sürülen B.S.K. ve S.K. gözaltına alınmıştı.



a.a
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 17:32:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?