18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇEŞME - İZMİR

Çeşme'ye rehabiliyatson merkezi açıldı

Çeşme Kaymakamı Mehmet Baygül, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Yüksel Gürüz, Rotary 2440. Bölge Guvernörü Altan Doğu, Veryeri ailesi ve rotaryenlerin katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen merkez, bin 500 metrekare kapalı alana inşa edildi. 8 özel oda, 6 tane 4 ve 5’er kişilik olmak üzere toplam 40 yataklı olarak hizmete açılan merkezde dinlenme salonu, yemekhane ve idari birimin yer aldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, "Yaşlılarımız burada ikinci baharlarını yaşayacak, gençleşerek bundan sonraki hayatlarına devam edebilecek" dedi.
Zeminle birlikte 3 kat olarak inşa edilen merkezin "Yaşlılar evi" olarak hizmet vereceğini kaydeden Prof. Dr. Bayındır, "Çeşme’nin güzel havası içinde kendilerine yeni hayat kurmak isteyen yaşlılarımız, burada çok güzel günler geçirecek. Maddi açıdan durumu elvermeyen yaşlılarımız için belirli bir kontenjan ayrıldı. Bunun dışında yaşlılarımız ücret karşılığında buradan hizmet satın alabilecek" diye konuştu.


Merkezin kuruluş amacının insan sağlığını yaşlılık döneminde iyi koşullarda tutarak, yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu açıklayan Prof. Dr. Bayındır, "Veryeri ailesi tarafından inşa edilerek, Çeşme Belediyesi’ne bağışlanan Çeşme Boyalık mevkiinde bulunan yapı, rektörlüğümüze bağlı geriatri merkezi olarak faaliyet gösterecektir. Merkezde çalışacak hekimleri üniversite belirleyecek, burada stajyer olarak çalışacak öğrencilerin eğitimini üstlenecektir" şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, Çeşme Belediyesi ve Rotary Kulübü arasında imzalanan protokole göre bir işletici tarafından çalıştırılacak olan Rehabilitasyon ve Geriatri Merkezi’nde, sağlık hizmetleri Ege Üniversitesi tarafından verilecek. Binayı Ege Üniversitesi’ne ücretsiz olarak tahsis eden Çeşme Belediyesi, belediye hizmetlerini de ücretsiz olarak verecek.
Merkez hizmetlerinden, Marmara depremi nedeniyle yakınlarını kaybetmiş ve kimsesi kalmamış bakıma muhtaç yaşlılar ile Çeşme ilçe nüfusuna kayıtlı bakıma muhtaç yaşlılar öncelikli olmak üzere, hastane ortamında bakım zorunluluğu olmayan, doğal afetlerde zarar görmüş veya bakacak kimsesi olmayıp ekonomik güçlüğe düşmüş yaşlılar ve geriatri hastaları yararlanacak.
Merkezin işletme görevini üstlenen Gülgel Esin, merkezde sürekli 5-6 hemşirenin görev yapacağını, hizmette belediyenin yüzde 10 oranında kontenjanının bulunduğunu belirtti.

iha-çeşme
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 13:29:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?