31
Mayıs
2024
Cuma
ÇEŞME - İZMİR

Çete üyeleri PKK'lı çıktı

İzmir'in Çeşme ilçesinde çek senet tahsilatı, yağma ve tefecilik yaparak haksız yere kazanç sağlayan 2'si bayan toplam 15 kişi jandarmanın operasyonu sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan çete liderlerinin, 15 yıl önce İzmir'e inşaat işçisi olarak geldiği ve çete kurarak 100 trilyona yakın mal varlığı elde ettiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, 2 ay önce Çeşme'de yaptıkları operasyonda plaj ihalelerinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla aralarında avukatında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına alarak tutuklanmalarını sağlamıştı. Operasyonu genişleten ekipler, çetenin liderleri C.D., B.D. ve O.B.'nin Çeşme bölgesinde çek senet tahsilatı, zorla senet imzalatmak, yağma ve tefecilik suçlarını işlediğini tespit etti. Şahısları 9 ay boyunca takibe alan ekipler, hakim kararıyla önceki gün 22 ev ve işyerine baskın düzenledi. Baskında çetenin öncülüğünü yaptığı C.D., B.D., E.D., O.B., H.B., K.Y., A.G., S.A. ve M.A.G ile çete elemanları olmak üzere toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 5 trilyona yakın çek, senet, tapu, 2 adet tabanca ile bir adet elektrik şoklu bayıltma cihazı ele geçirildi. Jandarma yaptığı araştırmada, çete elemanlarının Urla, Bornova, Karşıyaka ve Narlıdere'de 150 kişiye baskı ve şiddet uygulayarak, zorla senet imzalattıkları ve bu senetleri zorla tahsil ederek mağdur ettikleri tespit edildi.


Jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada çete elemanlarının 15 yıl önce İzmir'e inşaatlarda çalışmak için geldikleri ve çete kurduktan sonra 100 trilyona yakın mal varlığı elde ettiği ortaya çıktı. Jandarma savcılık kararı ile çete elemanlarının mal varlığına el koydu.

ÇETE ÜYESİ VE KARDEŞLERİ PKK'LI ÇIKTI
Gözaltına alınan zanlılardan H.D'nin yasadışı örgüt PKK/KONGRA-GEL üyesi olduğu ve örgüt üyesi olmak suçundan cezaevinde yattığı belirlendi. Araştırmada ayrıca H.D.'nin 4 kardeşinin de bulunduğu ve kardeşlerinin dağlık kesimde örgüt adına faaliyette bulunduğu öğrenildi. Soruşturmayı tamamlayan ekipler, 15 kişiyi 'çete kurmak, çek senet tahsilatı yapmak ve yağma" suçlarından İzmir Adliyesi'ne gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 15:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?