19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Diplomalı yaşam koçları Çeşme’den

Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’nde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek Türk-Alman Üniversitesi, “yaşam koçluğu”, “turizm yöneticiliği”, “hastane yöneticiliği”, “kültür yöneticiliği” gibi bazı yeni meslek dallarında eğitim veren ilk kurum olacak.

Türk-Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Almanca eğitim verecek, akademik kadrosunun büyük bölümünü Alman hocaların oluşturacağı üniversitenin, fakülteleri ve araştırma merkezleriyle, Türkiye’de ilklere imza atacağını söyledi.

Şen, Alaçatı’da tahsis edilen arazide 40 bin metrekare kapalı alanın tamamlanmasının 2012’yi bulacağını, ancak ilk yıl binalar bitene kadar geçici mekanda eğitime başlayacaklarını belirtti. Prof. Şen, “İktisadi ve Siyasi Bilimler”, “Hukuk ve AB Hukuku”, “Kültür ve Kitle İletişim” ve “Spor” fakültelerinden oluşacak üniversitenin akademik kadrosu için Almanya’da beş üniversiteyle gerekli protokollerin tamamlandığını kaydetti.

Almanya’da eğitim fırsatı
Diploma denkliği ve eğitim programı sayesinde Avrupa’nın her yerinde çalışabilecek, Türkiye’yle Avrupa arasındaki köprüleri oluşturabilecek öğrenciler yetiştireceklerini ifade eden Faruk Şen, “Öğrencilerimiz öğrenimlerinin bir bölümünü misafir olarak Almanya’da sürdürme olanağı da bulabilecek” dedi.
TAVAK Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan da amaçlarının Yarımada’nın kalkındırılması olduğunu bildirdi, İzmir’deki tüm kurumların projeye destek olmasını beklediklerini sözlerine ekledi
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 09:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?