18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇEŞME - İZMİR

Esnafın yeni başkanı Cenger

Çeşme İlçesi’nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın tartışmalı genel kurulunda yapılan seçimleri, seçime tek liste ile giren Mustafa Cenger kazandı.

Esnaf Odaları’nın seçimlerinin ertelenmesi TBMM komisyonlarında kabul edildiği halde Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçim kararı alıp, sonradan kararın iptaline çalışması gerginlik oluşturmuştu. Esnaf Odası yönetiminde eski İESOB Başkanı Cemal Tercan’ın da yer alacağı iddiaları esnaf teşkilatının gözlerini Çeşme’ye çevirmişti. Oda yönetimine muhalefet çıkınca seçimin iptal edilmesine çalışıldığını söyleyen Mustafa Cenger, oda başkanı Mehmet Aypak’ın girişimlerine rağmen yapılan seçimlere tek liste ile girdi. Cenger’in listesinde, Aydın Cengiz, Nevzat Yurttaş, Ali Atasoy, Mazlum Fırat, Ömer Koç, Ahmet Keleş yer aldı. Cenger, "Esnaf odasının her türlü hakkını savunacağım. Esnaflarım için kavga edeceğim. Oda şu anda oda değil. Lüzumsuz harcamalar var. Bunları kısıtlayacağım. Görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim" dedi

Genel kurula katılan İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, seçim süreci başladıktan sonra kararın iptali için bir sebep bulunmadığını söyledi. Susam, "Seçim kararı aldıktan sonra ne değişti? Çeşme’de deprem mi oldu, Tsunami mi oldu, salgın hastalık mi var? Yangından mal kaçırır gibi seçim yapıp tek liste ile seçimi kazanacaklardı. Muhalefet çıkınca seçimin iptali için uğraştılar. Türkiye bir Muz Cumhuriyeti değil. Kanunlar seçimle ilgili şartları koydu, seçim yapılacağına dair karar alındı. Çeşme esnafı da, salona gelerek odasına sahip çıktı. AB’ye giden yolda Çeşme esnafı Türkiye’nin kanunlarla ve yasalarla yönetildiğini gösterdi. Çeşme Esnaf Odası, Aypak ve arkadaşlarının dükkanı değil. Bugün seçmene yakışır bir seçim yaptınız. Odanıza sahip çıktınız. Türkiye’ye örnek bir seçim yapıldı" dedi.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu olarak genel kurulun iptalini istediklerini söyleyen Aypak ise, "Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü iptali kabul edip görevli göndermeyeceğini yazıyla bildirdi. Bunun üzerine yönetim kurulu kararlarıyla birlikte Sanayi Ticaret Müdürlüğü’nün yazısını da ekte belirterek ilçe seçim kuruluna ilettik. Dilekçeyle belediyeye müracat edip seçimin iptal edildiğini belirterek anons yapılması hususunda bilgilendirmemize rağmen iptal anonsu yerine seçimin yapılacağı anonsu yapılarak bir yanlışlık icra edilmiştir. Bu seçim yasalara uygun değildir" diye konuştu.

Çeşme-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?