19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Etek giyme boşanma sebebi

İzmir'in  Çeşme İlçesi'nde oturan N.M.'nin, kocası M.C.M.'nin evlenmeden önce birlikte olduğu sevgililerinden vazgeçmediğini, orta yaş sendromuna girip etek giydiğini iddia ederek açtığı boşanma davasında verilen kararı Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi onadı. Yargıtay, eteği iddia üzerine giydiğini söyleyen M.C.M.'nin 2 yıllık eşine, yasal faizi hariç 7 bin YTL maddi ve manevi tazminat ile 3 bin YTL yoksulluk nafakası ödemeye mahkum edildiği kararı yerinde buldu.


Çeşmeli işadamı M.C.M., 2005 yılında N.M. ile evlendi. Çiftin evlilikleri bir yıl sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden bozulmaya başlayınca N.M., İzmir 11'inci Aile Mahkemesi'nde ‘Şiddetli geçimsizlik’ gerekçesiyle boşanma davası açtı. N.M., eşi M.C.M'nin başka kadınlarla ve özellikle evliliklerinden önceki sevgilileriyle görüşmeye devam ettiğini, evlilik birliğine uygun davranışlarda bulunmadığını iddia etti. N.M., eşinin başka kadınlarla ve etekle çekilmiş fotoğraflarını delil olarak mahkemeye sunarken, “Eşim orta yaş sendromu geçirmektedir” dedi.


“EŞİM AŞIRI KISKANÇ”


İşadamı M.C.M., ise avukatı aracılığıyla verdiği cevap dilekçesinde, eşinin aşırı kıskanç bir yapıya sahip olduğunu ve bu nedenle evlilik birliğinin yıprandığını belirtip, etekli fotoğrafının da bir yılbaşı akşamı arkadaşlarıyla girdiği iddia üzerine giymesi üzerine çekildiğini, başka bir anlamı olmadığını söyledi.


Davaya bakan İzmir 11'inci Aile Mahkemesi hakimi, çifti boşanmalarına karar verdi. Kocanın eşine 7 bin YTL maddi ve manevi tazminat ile ve bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin YTL yoksulluk nafakası ödenmesine hükmetti. M.C.M'nin avukatı kararı temyiz için Yargıtay'a başvurdu.


YARGITAY KARARI ONADI


Dosyayı inceleyen Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, kararı onadı. Yargıtay'ın onamasıyla, etekli fotoğrafları boşanma davasında konu olan işadamı M.C.M., 2 yıllık eşine yasal faizi hariç 7 bin YTL tazminat ile bir defaya mahsus 3 bin YTL yoksulluk nafakası ödemeye mahkum oldu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?