20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇEŞME - İZMİR

İzmir: Çeşme Balık Festivali'nde 3 bin 500 porsiyon balık dağıtıldı

Coca Cola’nın içecek sponsoru olduğu etkinliğin amacının halk arasında yanlış bilgilenmeden kaynaklanan ön yargıları değiştirmek olduğunu belirten Akuakültür Derneği Genel Sekreteri İbrahim Çörüş, "Kültür alıkçılığı çiftlikleri iddia edildiği gibi denize kalıcı zarar vermiyor. Kullanılan bütün yemler organik kökenli. Yanlış olan kanı, ortamın zenginleşmesi sonucu zaten doğal olarak deniz suyunda var olan plankton konsantrasyonlarının artması nedeniyle suda görülen renk değişimidir. Bu kesinlikle kirlilik değildir. Zaten balık kirli suda yaşayamaz" dedi.
Çörüş, "Diğer bir yanlış kanı ise kültür balıklarının hormonlu oldukları söylentisi. Böyle bir şey de mümkün değil. Çünkü bu çiftliklerde üretimi yapılan balıkların yüzde 70’i yurt dışına, özellikle de Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edilmekte. Halkımız AB vizesi olan balıklarımızı gönül rahatlığıyla yiyebilirler" diye konuştu.


3 bin adet midyenin de dağıtıldığı festival kapsamında gelecek yıl zıpkınla ve oltayla balık avlama yarışmaları da düzenleneceği bildirildi.

ihaxizmir
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 14:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?