17
Mayıs
2024
Cuma
ÇEŞME - İZMİR

İzmir-Çeşme'ye, Yaşar'dan 12 derslikli lise

Yaşar Topluluğu bünyesinde yer alan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Valiliği ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, İzmir’in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi Dikencik mevkiinde 12 derslikli bir lise inşa ettiriyor.

Eğitim ve kültür hizmetleriyle 30 yıldır İzmir’e ve Türkiye’ye önemli eserler kazandıran Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın adını taşıyacak lisenin temeli, 30 Mayıs 2004 Pazar günü İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun katılacağı bir törenle atılacak. İzmir Valiliği’nin "Yap okulunu, yaşat adını" kampanyası kapsamında eğitime kazandırılacak okulun protokolü, 23 Ekim 2003 tarihinde Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Kalpaklıoğlu, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından imzalanmıştı.
Alaçatı Beldesi’nde 11 bin 500 metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek olan 12 derslikli Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Lisesi’nde, yaklaşık 600 öğrencinin öğrenim göreceği bildirildi. 2005 yılında eğitim ve öğretime açılacak lisenin, öğrenim görmek için Çeşme Merkez İlçe’deki okullara gitmek zorunda kalan ve zor koşullarda yaşayan öğrencilere, kendi beldelerinde temel eğitimden yararlanma imkanı sağlayacağı kaydedildi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, daha önce de Selçuk Yaşar Alaybey İlköğretim Okulu, Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu, Ege Üniversitesi Anaokulu ve Türkiye’de bir ilk olan Selçuk Yaşar Boyacılık Endüstri Meslek Lisesi ile pek çok fen ve lisan laboratuarını eğitime kazandırmıştı.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 14:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?