29
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇEŞME - İZMİR

Kumsal Operasyonu'na 11 tutuklama

İzmir'in  Çeşme İlçesi'nde, beach clup ve plaj ihalelerine fesat karıştırıldığı, ihalelerin alınması için yasa dışı yollara başvurularak rant sağlanmaya çalışıldığı iddiasıyla jandarma tarafından düzenlenen ‘Kumsal’ adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 25 zanlıdan, aralarında avukat Turan Aras'ın da bulunduğu 11'i tutuklandı.

İzmir Jandarma Komutanlığı ve Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, Çeşme'deki beach club ve plaj ihalelerine fesat karıştırdıkları, yasa dışı yollarla rant sağlamaya çalıştıkları öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütünü izlemeye aldı. Kanıtların toplanması ardından, geçen çarşamba günü sabah saatlerinde savcı Murat Gök'ün talimatıyla harekete geçen ekipler, aralarında, suç örgütünün elebaşı öne sürülen Çağatay Çağman, Özel İdare'de memur 1 kişinin de bulunduğu 24 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlıların, ev ve işyerlerinde yapılan aramada, ruhsatsız 3 tabanca, çok sayıda mermi ve belge ele geçirildi. Suç örgütüyle bağlantısı olduğu belirlenen İzmir Barosu avukatlarından Turan Aras da, perşembe günü gözaltına alındı. Aras'ın suç örgütünün resmi belgelerle ilgili faaliyetlerine yardımcı olduğu iddia edildi.

Polisteki sorguları ardından Çeşme'de son yıllarda yapılanan grubun, kamuya ait turistik işletmelerin ihalelerine girdiği, baskı, tehdit veya para karşılığında banka firmaların ihaleden çekilmelerini sağladığı, düşük fiyatla ihaleyi kazanarak kamuyu zarara uğrattıkları iddia edilen 25 zanlı, dün adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6'sı savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 19 zanlı ise, mahkemeye sevk edildi. Gece yarısına kadar süren mahkeme sonunda avukat Aras'ın da aralarında bulunduğu 11 zanlı tutuklandı. 8 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 15:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?