19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Piriştina Ormanı'na ilk fidan dikildi

İzmir Valiliği İl Çevre Orman Müdürlüğü ve Ege Orman Vakfı (EOV) işbirliğiyle Çeşme’de tesis edilen Piriştina Ormanı’na ilk fidanlar dikildi.

Bölgedeki çalışmaların tanıtılması amacıyla düzenlenen geziye, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İl Çevre Orman Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Tatar, Ege Orman vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve Levent ve Zeynep Piriştina ile davetliler katıldı.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, yaptığı konuşmada, "Piriştina Ormanımız’ın toprak hazırlığını, yol ve tel örgü çalışmalarını 1 Kasım’da tamamladık. Aralık başından itibaren fidan dikimlerine başlandı. Şu ana kadar 120 bin fidan dikimi gerçekleşti. Şubat 2005 ortasında 350 bin fidan dikimini tamamlayacağız. Buradaki fidan türleri olarak kızılçam, Halep çamı, fıstıkçamı, servi, harlup, Kıbrıs akasyası, ardıç ve sakızdır. Fidan bağışında ise 282 bine adete ulaştık. Şubat başına kadar öğrencilerin de katkılarıyla 350 bin fidan bağışına ulaşacağız. Merhum Başkanımız Ahmet Piriştina, yaşamını yitirdikten sonra da doğaya ve Çeşme’ye katkıda bulundu. Ahmet Piriştina 350 bin fidanda yaşayacak" dedi.

Çevre Orman İl Müdürü Osman Tatar, Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü ve belediye başkanları da yaptıkları konuşmalarda, Çeşme’ye kazandırılan orman için emeği geçen herkese teşekkür ederken, ormana Ahmet Piriştina isminin verilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Piriştina ailesi adına bir konuşma yapan oğul Levent Piriştina, ormanın tesisinde katkıda bulunan kuruluşlara, bağışta bulunan tüm doğa severlere teşekkür etti. Geziye katılanlar fidan dikti ve daha sonra ağaçlandırma alanını gezdi. EOV Genel Müdürü Metin Gençol, tüm fidanlar dikildikten sonra ormanın açılışının Ahmet Piriştina’nın doğum günü olan 8 Nisan’da bir törenle gerçekleştirileceğini açıkladı.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 10:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?