22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇEŞME - İZMİR

Sertab Erener ve Fahir Atakoğlu rüzgarı

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu, sevilen sanatçı Sertab Erener ile ünlü besteci Fahir Atakoğlu'nu buluşturdu. Müzik dünyasının sevilen sesi Sertab Erener ve ünlü bestecisi Fahir Atakoğlu'nu bir araya getiren konserde, Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduran müzikseverler, ikilinin muhteşem müzikleri ve etkili performansları karşısında adeta büyülendiler.

Kültür ve sanat yaşamına verdiği desteklerle tanınan JTI'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen Çeşme konseriyle, uzun bir aradan sonra sevenleriyle tekrar buluşan dev ikili, konserde kendi repertuarlarından parçaların yanı sıra, reklam cıngıllarına ve belgeseller için yapılmış müzik çalışmalarına da yer vererek, sürprizlerle dolu bir performans sundular.

Sertab Erener'in büyülü sesiyle Fahir Atakoğlu'nun unutulmaz bestelerini seslendirdiği konserin başında sahneye tek başına çıkan ve belgeseller için yaptığı müzikleri piyanosu ile yorumlayan Atakoğlu, Atatürk için yazdığı Sarı Zeybek'i bestelemiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirince seyircilerden büyük alkış aldı. İzmirli müzikseverlere uzun süre unutamayacakları güzellikte bir müzik şöleni sunan ikili, güçlü müziklerinin yanı sıra sıcak sohbetleriyle de konseri izleyen hayranlarına keyifli bir gece yaşattılar.

Uzun soluklu dostluklarının anılarını seyircileriyle paylaşarak sohbet ve müziğin iç içe geçtiği bir performans sunan ikili, seslendirdikleri reklam müzikleri ile dinleyicilerine neşeli dakikalar yaşatırken "Sen Yeter ki Sev ve Aldırma" gibi Sertab Erener klasiği şarkılar, konseri izleyen dev koronun eşliğinde söylendi.

Yaşamını devam ettirdiği ABD' de seçkin caz albümleriyle, ülkemizde ise, Demirkırat, 12 Mart ve Sarı Zeybek belgesellerine yaptığı müziklerle geniş kitleler tarafından tanınan Fahir Atakoğlu ile kazandığı Eurovision birinciliğiyle uluslararası müzik dünyasında ve Avrupa müzik listelerinde önemli bir yer edinen Sertab Erener'in dünyaca kabul görmüş müzikalitelerini birleştirdikleri konserde ikiliye Serdar Barçınlı Flüt ve saksafonla eşlik etti.

JTI ve TÜLOV'un İşbirliğiyle gerçekleştirilen ve 3 bin kişinin izlediği konserin sonunda Fahir Atakoğlu, kendi bestelerinden oluşan albümlerini imzalayarak hayranlarıyla sohbet etti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 11:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?