19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Tekne parklı evlerin çoğu satıldı

Türkiye’de marina üzerine konumlanan ve tüm evlerin denize açıldığı ilk proje olan Port Alaçatı’da ikinci etap bu ay sonunda teslim ediliyor. Kapısına tekne bağlanan evlerin fiyatı 1 milyon 580 bin euroya kadar çıkıyor.

Türkiye’nin ilk önüne tekne bağlanabilen marina-kent projesi Port Alaçatı’da ikinci etap Haziran ayı sonunda tamamlanıyor. Projede fiyatlar 120 bin eurodan başlayarak 1.5 milyon euroya çıkarken marina kapasitesi şimdiden Avrupalılar tarafından dolduruldu. Projede deniz kenarındaki evlerin yüzde 30’i ise sahibini buldu.

Port Alaçatı’da, Venedik konseptiyle karaya kanallar açılarak deniz getiriliyor. Bu projenin en dikkat çekici özelliği marina üzerindeki tüm evlerin tekne ve yatlarla doğrudan denize açılabilmesi. Dünyada Güney Fransa’da Port Grimaud projesinin Türkiye’ye uyarlaması olan bu projenin satışı ve inşaatını üstlenen Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, İstanbul’un yanı sıra Fransız, İngiliz, İrlandalı ve Slovenyalı müşterilerden yoğun talep geldiğini belirtti.

Barınağa 400 milyon euro

10 yılda etaplar halinde tamamlanacak ve bu sürede 500 evin inşa edileceği proje 400 milyon euroya malolacak. Port Alaçatı projesinden beklenen gelir ise 500 milyon euro. Projenin bulunduğu yat limanı, balıkçı barınağı olarak kullanılırken Alaçatı Turizm Yatırımları tarafından 49 yıllığına işletilmek üzere alınmıştı.

Vatan
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 18:04:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?