31
Mayıs
2024
Cuma
ÇEŞME - İZMİR

Turizm sezonu başarılı geçti

Başkan Tütüncüoğlu, tatil için ilçeyi tercih edenlerin çoğunlukla günübirlik gelenlerle, yerli turistlerden oluştuğunu söyledi. “Hedefimiz, yabancı turist de çekebilmek” dedi

İzmir’in tatil incesi Çeşme’nin belediye başkanı Faik Tütüncüoğlu, bu yaz ilçede özellikle işletmeciler açısından başarılı bir turizm sezonu geçirildiğini söyledi. Sezon hazırlıklarıyla turist memnuniyeti yönünden iyi geçen bir yaz döneminin sonuna yaklaşıldığını belirten Tütüncüoğlu, “Araç girişi, otopark verileri, yiyecek ve eğlence yerleri gibi çeşitli verileri incelediğimizde, bu sene Çeşme’yi tercih eden turist sayısının geçen yıla oranla en az yüzde 15-20 oranında arttığını görüyoruz” dedi.

Hedef, 12 ay turizm
Dinlenmek için ilçeyi tercih edenlerin çoğunlukla günübirlik gelenlerle, otellerde kalan yerli turistlerden oluştuğuna dikkat çeken Başkan Tütüncüoğlu, şöyle konuştu: “Önümüzdeki sene, yerli turistle yabancı turist sayısını dengelemeyi amaçlıyoruz. Buraya yabancıları da çekebilmemiz lazım. Bunu sağlamak için yerel yönetim olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. İşletme sahipleri, oteller, restoranlar, yat turizmi yapan tesislerle dalış yapan şirketleri iyi bir şekilde koordine edeceğiz. Termal turizmi en kısa zamanda daha fazla devreye sokacağız. Termal turizmden faydalanmak isteyenlerin, Çeşme’ye gelmelerini sağlayacağız. Bu sayede turizmin kış ayları da dahil, yılın 12 ayına yayılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu sene ihalesini yapmak istediğimiz Termal Turizm Merkezi projemiz var. Bunun 2009 sonuna yetişeceğini tahmin ediyoruz. Merkez tamamlandığı zaman Çeşme’de de Balçova’da olduğu gibi yılın 12 ayı turizm yapılacak.”

Termal teşvik edilecek
Tütüncüoğlu, Çeşme’de yerleşik otellerin birçoğunun termal sudan faydalanabildiğini, böylece işletmeleri de termal turizm açısından teşvik ettiklerini vurguladı. Başkan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: “Çeşme’de turizmin üç ayağı var. Ulaşım, kalacak yer ve yemek. Eğlence ve diğer faktörler daha sonra geliyor. Ulaşım için birçok havayolu şirketi var. Oteller çeşitli anlaşmalar yaptı. Buraya direkt seferler yapılacak. Geniş çaplı uygulamaya geçilmesi durumunda, gelecek sene turist sayısının daha da artacağını düşünüyorum.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 15:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
baskan IP: 85.105.145.xxx Tarih : 7.09.2008 13:00:30

bısım basımızda sen oldugun surece 12 ay turızm falan hayal sayın baskan