18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇEŞME - İZMİR

Turizmde saat 23.59 isyanı

TURİZMCİLER SAAT UYGULAMASINDAN DERTLİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun 'Türkiye genelinde il ayrımı yapılmaksızın eğlence yerlerindeki müzik kapanış saatini 23.59' olarak belirlediklerini açıklaması, İzmir'in gözde turizm bölgesi Çeşme'de tepkiyle karşılandı.

Çeşme 21. Deniz Şenlikleri Festivali ve Uluslararası Şarkı Yarışması'nın açılışı için Elidor Co-Creations tarafından düzenlenen defile öncesi plaket ile ödüllendirilen Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOP) Başkanı Veysi Öncel, alınan kararı eleştirerek, "Sayın bakanımızın bu kararından bir an önce vazgeçmesini bekliyoruz. Bu güzel mekanlar yaşasın, bu kadar işçi işten çıkmasın. Yönetmelikte bu yerlerin haritası belirlendikten sonra denmesine rağmen, şimdiden başladı uygulama. Bu turizme vurulabilecek

en büyük darbedir. Biz tabi ki konutlardaki insanların gürültüden rahatsız olmalarını istemiyoruz ancak bu uygulama kademeli olarak yapılmalı. Çok büyük yatırımlar yapıyor işletmeciler. Gece 02.00 olabilir, buna açığız; daha sonra kademeli olarak azaltılabilir. Bir an önce bu yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'dan randevu aldıklarını belirten Veysi Öncel, "Gerekli görüşmelerden sonuç alamazsak Sayın Başbakanımız ile de görüşeceğiz. Turizme inanan, turizme destek veren bir başbakanımız var. İnanıyorum ki bu karar düzeltilir" diye konuştu.

İnsanların farklı zaman dilimlerinde eğlenme haklarına saygı duyulmasını isteyen Paparazzi Ayayorgi isimli mekanın işletme sahibi Özlem Gülcen ise, "Rezervasyonlarımızda şimdiden bir daralma oldu. Ortak bir yol bulunup, insanların farklı zaman dilimlerinde eğlenme hakları ellerinden alınmamalı. Bu karardan sonra durumu müşterilerimize anlatmakta zorluk çekiyoruz" dedi.

TURİZMCİLER SAAT UYGULAMASINDAN DERTLİ
TURİZMCİLER SAAT UYGULAMASINDAN DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 11:06:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 19:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?