19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Tütüncüoğlu'na yolsuzluk suçlaması

Demokratik Sol Parti (DSP) Çeşme Belediye Başkan Adayı Mete Gönenç, Çeşme Belediyesi'nde bir haftada gerçekleştirilen ihale ile ilgili olarak, "Başta Başbakanlık müfettişleri ve Maliye müfettişleri olmak üzere yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

DSP Çeşme Belediye Başkan Adayı Mete Gönenç, İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'na 4 Mart 2009 tarihinde basın kanalıyla beş soru sorduğunu ancak yanıt alamadığı için kendisi soruları yanıtlamak üzere toplantı düzenlediğini belirtti.

Gönenç, Çeşme Belediyesi'nin 1 Mayıs 2006 tarihinde Çeşme Ilıca Büyük Plajı'ndaki mevcut taş istinat duvarlarının iyileştirilmesi şartıyla bölgedeki tüm reklam ünitelerinin kiraya verilmesi için Başkan Tütüncüoğlu'nun yeğeni ya da kuzeni Hasan Ege Tütüncüoğlu'nun ortağı olduğu firmayla sözleşme imzaladığını ifade etti.

H.T. İnşaat Turizm ve Reklam Müşavirlik San. Tic. Ltd. Şti. ile gerçekleştirilen sözleşmenin yıllık kira bedelinin 8 bin 600 TL ve sözleşme süresinin de 9 yıl 6 ay olduğunu dile getiren Gönenç, "Bu sözleşme Çeşme Belediye Meclisi'nin Belediye Encümeni'ne 4 Nisan 2006 günlü kararıyla verdiği ihale yapma yetkisiyle yapılmıştır. Ancak sözleşmenin birinci paragrafında görüleceği üzere kiralama belediye encümeninin bir hafta sonraki 11 Nisan 2006 günlü kararıyla yapılmıştır. 13 Nisan 2006 tarihinde bu firmaya yetki belgesi verildiğine göre bir hafta süre içinde encümenin nasıl bir ihale yaptığını veya yapmadığını şeffaf Başkanımızın açıklamasını bekliyorum. 1 Mayıs 2006 tarihinde yapılan sözleşmeden önce 13 Nisan 2006 tarihinde bu firmaya verilen yetki belgesi tamamen usullere aykırı ve yanıltıcı mahiyette bir belgedir" dedi.

Gönenç ayrıca Çeşme Belediyesi'nin sözleşmeyi İzmir'deki 3. Noter'de yapılmış olmasının ve sözleşmenin imza safhasında belediye adına kimin bulunduğunun ayrıca izaha muhtaç konular olduğu belirterek, "Ben 36 yıl maliye müfettişi ve İzmir defterdarı olarak kamu görev yaptım. Devletimiz beni denetim konusunda eğitti. Defterdarlık dönemimde İzmir ve 30 ilçesinin maliye teşkilatını yönettim. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nu istediği her yerde ve istediği şekilde karşı karşıya gelerek tartışmaya davet ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 14:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?