19
Mayıs
2024
Pazar
ÇEŞME - İZMİR

Yarımada oyunları başladı

Yarımada Oyunları 2005 Karaburun’da yapılan törenle başladı. Karaburun Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açılışın ardından oyunların ilk etkinliği olan 27 Aralık Kır Koşusu koşuldu.

Çeşme Yarımadası’ndaki 12 ilçe ve beldenin katıldığı ve 20 yılı aşkındır süre gelen Yarımada Oyunları Narlıdere 2005 programına bu yıl 5000 katılımcı bekleniyor. Atatürk Anıtı’na Yarımada Oyunları’nın çelenginin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından törene katılan kaymakam ve belediye başkanları birer konuşma yaptı.

Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa, yarımadalıları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Önümüzdeki yıllarda oyunlar finallerinin Karaburun’da yapılması için talip olmak istiyoruz" dedi. Narlıdere Belediye Başkanı ve Oyunlar 2. Başkanı Abdül Batur, yarımada kardeşliğinin yaşandığı oyunların hayırlı olmasını dileyerek, Narlıdere 2005’in en iyi şekilde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Narlıdere Kaymakamı ve Oyunlar 1. Başkanı Haydar Özgün ise "Bir benzeri olmayan oyunlar gençlerimizi geleceğe hazırlamada çok büyük bir eğitim etkinliğidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Karaburun Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise katılımcılara başarılar dileyerek, oyunların ilk etkinliğinin Karuburun’da olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Çeşme-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?