26
Mayıs
2024
Pazar
FOÇA - İZMİR

10 bin fidanı katlettiler

Foça’da fidancılık yapan Hayrettin Avcı geçtiğimiz hafta düzenlenen Rock Müzik Festivali’ne gelen kampçıların İngiliz Burnu Yarımadası’na dikilen 10 bine yakın fidanı ezerek katlettiğini iddia etti.

İZMİR’in Foça İlçesi’nde özellikle son 3 yılda okulların çevresini güzelleştirme ve yeşillendirme faaliyetlerine fidan bağışı yaparak destek olan Avcı Peyzaj, Fidancılık ve Çiçekçilik’in sahibi Hayrettin Avcı, İngiliz Burnu yarımadasında dikilen 10 bine yakın kızıl çam, zeytin ve meşe fidanının, 13-16 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılan Rock Tatili Foça Müzik Festivali’ne gelen kampçılar tarafından ezildiğini öne sürdü.

Ağaçlandırdıkları bölgenin rock festivali sırasındaki ve sonrasındaki durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Avcı, 4 gün süren bu etkinliğe gelen binlerce müzikseverin, çevrecilerin uzun zamandan bu yana el birliği ile yeşillendirmeye çalıştığı geleceğin cenneti İngiliz Burnu yarımadasını çöle çevirdiğini söyledi.
Foça’da yaşayan herkes gibi Foça’nın bakir kalmasından yana olduğunu belirten Avcı, ilçede yeşil ile mavinin bir arada bulunmadığını, bu eksiklikten şikayetçi olma yerine, yeşillendirme adına adım atılması gerektiğini kaydetti.

Tabiat varlıklarının sadece orman yangınları ile katledilmediğine dikkat çeken Avcı, doğa ve çevrenin bazen Foça’daki gibi bilinçsizce yapılan kötü organizasyonlarla da yok edilebildiğini anlattı. Hayrettin Avcı “ İngiliz Burnu yarımadasında öğrencilerimizin diktiği 10 bin fidan ile birlikte onların gelecekteki yemyeşil bir Foça hayalleri de yok edilmiştir” dedi.

Öğrenciler dikti

İngiliz Burnu Yarıdamadası’daki fidan dikme kampanyasında çevre dostu gönüllülerin yanısıra çok sayıda öğrenci de görev yapmıştı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:09:54
Güncelleme :24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?