26
Mayıs
2024
Pazar
FOÇA - İZMİR

Bağarası Çok Amaçlı Salonu açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, beldelerin spor salonu ve kültür merkezi ihtiyacını tek çatı altında çözüme kavuşturmak amacıyla geçen dönem başlattığı 'çok amaçlı salon' yatırımları bu dönem de hız kesmeden sürüyor.

Yapımı tamamlanan 11. salon Foça Bağarası Beldesi'nde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Sırada Görece, Ayrancılar, Çaybaşı ve Ulukent salonları var.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap vermek için projelendirdiği akıllı salonlardan 11.'si Foça ilçesine bağlı Bağarası mahallesinde törenle hizmete girdi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, ilçe belediye başkanları, eski belde belediye başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz dönem 37 belde ve 10 ilçenin İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasının ardından, 'bu beldelerimiz için ne yapabiliriz, insanımıza ne gibi katkıda bulunabiliriz' diye düşündüklerini ve iki temel noktada karar kıldıklarını belirterek şöyle devam etti:
"Birincisi arazi yollarının asfaltlanması ve sayfiyelerde asfalt yolların evlerin kapısına kadar ulaştırılması. Diğeri ise çok amaçlı salonların inşa edilmesi. Ova yollarını asfaltlayarak vatandaşımızın bağına, bahçesine, fidanlığına nereye istiyorsa arabasıyla, yaz kış gidebilmelerini istedik. Tozun ortadan kalkmasıyla ürün kalitesinin ve verimin artması sonucu üreticinin geliri yükseldi. İzmir metropol sınırları içinde tüm yolların asfaltlanmasını hedefledik ve yüzde 85-90 oranında da başarıya ulaştık. Bir de artık 'metropol sınırlar içindeki vatandaşlarımız Büyükşehir sınırları içine girdiğine göre merkezde ne varsa buralarda da olacak' dedik. Buralarda toplantı yeri yoktu, spor salonları yoktu. Şimdi bu beldelerimizde her türlü salon sporunun yanı sıra konser, tiyatro gibi her türlü gösteri ve düğün-nişan gibi etkinlikler yapılabilecek"

Geçtiğimiz 5 yıl içinde 10 adet salonu tamamlayarak hizmete açtıklarını ve 11. salonun da Bağarası'nda hizmete girdiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Şimdi sırada yapımı tamamlanan Görece, Ayrancılar, Çaybaşı ve Ulukent çok amaçlı salonlarının açılış törenleri var. Ulucak, Ören, Özdere, Yelki ve Yeni Foça'da ise inşaatlar sürüyor" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 29 Mart seçimlerinde halkın büyük teveccühüyle göreve geldiklerini, bu durumun kendilerini sevindirdiği gibi, omuzlarına çok büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi. Bu güvene ve bu desteğe layık olmaya çalışacaklarını ifade eden Kocaoğlu, "Bunu başaracağımızdan eminim. Önceki 5 yılda başardığımız gibi" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir yandan büyük projeleri bir yandan da sosyal projeleri gerçekleştireceğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
"İzmir'de 40 yıldır konuşulan bütün projelerin geçtiğimiz 5 yılda planlamasını, projesini yaptık. Önümüzdeki 5 yılda da hepsini gerçekleştireceğiz. Hem bürokrasimizle, hem bütün belediye başkanlarımızla İzmir'i daha ileriye götürmek, yerelde kalkındırmak için çalışacağız. Bu yetkileri kullanırken de tek kriterimiz sadece ve sadece halkın yararını gözetmek olacak."

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise salonun belde halkına hayırlı olmasını dileyerek "Sayın Aziz Kocaoğlu'na sadece Bağarası ve Foça'ya değil, tüm ilçe ve belediyelere yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bağarası Çok Amaçlı Salonu açılış kurdelesinin kesilmesiyle hizmete girdi. Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin akıllı salon yatırımlarında son durum şöyle, Gümüldür Çok Amaçlı Salon Hizmete girdi, Armutlu Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Yukarıkızılca Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Bağyurdu Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Canlı Çok Amaçlı Salon Hizmete girdi, Çırpı Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Helvacı Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Emiralem Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Koyundere Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Seyrek Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Ulukent Çok Amaçlı Salon yapımı tamamlandı, Görece Çok Amaçlı Salon yapımı tamamlandı, Ayrancılar Çok Amaçlı Salon yapımı tamamlandı, Çaybaşı Çok Amaçlı Salon yapımı tamamlandı, Bağarası Çok Amaçlı Salon hizmete girdi, Yelki Çok Amaçlı Salon yapımı sürüyor, Yeni Foça Çok Amaçlı Salon yapımı sürüyor, Ulucak Çok Amaçlı Salon ihalesi yapıldı, Özdere Çok Amaçlı Salon yapımı sürüyor, Ören Çok Amaçlı Salon ihalesi yapıldı, Tekeli Çok Amaçlı Salon ihale aşamasında, Asarlık Çok Amaçlı Salon ihalesi yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?