25
Mayıs
2024
Cumartesi
FOÇA - İZMİR

Çekmeyin kardeşim!

FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, bir ağaca asılı bırakılan bayan çantası paniğe neden oldu. Bomba imha uzmanının fünye ile patlattığı çantadan bikini çıktı.

Foça'da Fok'lu Çeşme olarak bilinen mevkide ağaca asılı dikkat çekici bir şekilde bırakılan bayan çantası çevrede bomba paniği yaşanmasına neden oldu. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun bulunduğu bir eğlence mekanına çok yakın mesafede bulunan ağaca asılı bırakılan kadın çantasını fark eden seyyar satıcı Muzaffer Obut (50) hemen 155'i arayarak şüpheli çanta ihbarında bulundu. Olay yerine gelen Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şerit çekerek vatandaşların yaklaşmaması için güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşların merakla izlediği çanta uzun bekleyişlerin ardından olay yerine gelen bomba imha ekipleri tarafından incelendi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında fünye ile patlatılan çantadan bikini çıktı. Fünye yardımıyla patlatılan çantanın boş olduğu anlaşılınca, çevre sakinleri rahat nefes aldı. Tehlikenin geçmesinin ardından yabancı turistler özel kıyafetli bomba imha uzmanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAZILARI OLAYI UMURSAMADI

Bu arada bomba imha ekipleri beklendiği sırada, polis vatandaşların umursamaz tavırları nedeniyle zor anlar yaşadı. Olay yerinden tesadüfen geçen bir vatandaşın, 'bana bir şey olmaz' diyerek şüpheli çantayı gönüllü olarak açmak istediğini söylemesi görenleri şaşırttı. Bazı alkollü vatandaşlar güvenlik şeridinden geçmek isteyince polisin işini zorlaştırdı. Şüpheli çantaya yakın mesafede bulunan ev ve iş yerleri güvenlik nedeniyle boşaltılırken, olay yerine çok yakın bir mesafede bulunan bir eğlence

mekanında eğlenen gençlerin umursamazcasına davranıp hiçbir şey yokmuş gibi eğlenmeye devam etmek istemesi dikkat çekti. Bazı vatandaşlar olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına, "Çekmeyin kardeşim, böyle haberler ilçemize zarar veriyor. Kötü reklam oluyor. Foça turistik bir ilçe bu tip haberler yüzünden insanlar buraya gelmeye çekinebilir" diye tepki gösterdi.

FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
FOÇA'DA ŞÜPHELİ ÇANTA PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 12:07:01
Güncelleme :23 Temmuz 2010 Cuma 15:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?