20
Mayıs
2024
Pazertesi
FOÇA - İZMİR

Engelli sporcu başkan adayı

On yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeden vücut geliştirme hocası Tolga Murat Balıkçı, Foça Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı.


On yıl önce arkadaşının kullandığı aracın aşırı hız yapması sonucu kaza geçiren ve bir bacağını kaybeden 28 yaşındaki vücut geliştirme hocası Tolga Murat Balıkçı, çocukluğundan beri yaşadığı Foça'da bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Yaşama sevinci ve azmiyle Foça'da herkesin örnek gösterdiği başarılı sporcu, geçirdiği talihsiz kazanın ardından hayata küsmeden azimle çalıştığını belirtti. Kazadan önce düzenli yaptığı spor egzersizlerini kazadan sonra da bacağına takılan protez sayesinde devam ettiren Balıkçı, Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni üstün başarı belgesiyle bitirdi. Engelli olduktan sonra yaşadığı sıkıntılı dönemde yerel yönetimlerin kendisine destek konusunda yetersiz kaldığını ve bu nedenle çalışmalarını tamamlayarak başkan adayı olmanın hayalini kurduğunu anlatan Balıkçı, şöyle konuştu: "Sıkıntılı dönemlerimde çok acı çektim. Kendi yaşadığım sıkıntıların yanı sıra Foça halkının yaşadığı sıkıntıları gidermek için bu işe baş koydum. Azimle çalışarak Foça'ya faydalı olacağıma inanıyorum."


Foça Belediye Başkanı seçilmesi durumunda Foça halkı ve esnafının hizmetlerden optimum düzeyde fayda sağlaması için çalışacağını belirten Balıkçı, başkanlığıyla birlikte Foça'ya yeni bir kan enjekte edeceğini söyledi. Başkan olduğu takdirde engelliler için özel çalışmalar yürüteceğini anlatan Balıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yüzündeki sivilceyi sorun eden, kolundaki yanık izi nedeniyle tişört giymeyen, bacağındaki dikiş işi yüzünden şort giymeyen ya da protezini bir kenara itip hayata küsen insanlar içlerindeki gücü hissetsin. Beni görerek benden feyz alsınlar ve kalplerine azmin fidanlarını diksinler. Engeller ayaklara ve ellere zihinlerde takılır ancak. Başarı için kararlı olsunlar."

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 10:36:48
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 10:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?