27
Mayıs
2024
Pazertesi
FOÇA - İZMİR

Festivale yıldız yağacak

İzmir'in Foça ilçesinde bu yıl 6.'sı gerçekleşecek olan Uluslararası Foça Festivali'nin ekonomik kriz nedeniyle sarsılan turizmin tekrar canlanabilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "Belediye bütçesine dokunmadan, sponsorlar aracılığı ile festivali gerçekleştireceğiz" dedi.

Festivallerin tanıtım için oldukça önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; "6.'sını düzenleyecek olduğumuz festivalimize oldukça yoğun bir katılım olacağını düşünmekteyiz. Birbirinden ünlü sanatçıların konserlerinin yanı sıra bir çok etkinlik yapılacak. Bu yılki konsepti koloniler üstüne kurduk. Yurt dışından da oldukça fazla katılım olacak. Foça festivali amacına ulaşacak" şeklinde konuştu. Global krizin Foça turizmini de etkilediğinin altını çizen Demirağ; "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım fonundan bir pay alıyoruz. Sponsorların da desteği ile en uygun şartlarda 6 yıldır belediye bütçesine dokunmadan bu festivali gerçekleştiriyoruz" dedi.

3 gün sürecek olan festival, 17 Temmuz 2009 Cuma günü saat 14.00'te Oxana Yenipazar'ın ressam Avni Arbaş anısına piyano dinletisiyle başlayacak. Dinletinin ardından Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde Ferruh Başağa, Gören Bulut, Cavit Atmaca, Mehmet Boztaş, Umur Türker, Cuma Ocaklı ve Yakup Öztuna'nın eserlerinden oluşan karma resim sergisi açılacak. 15.30'da En Güzel Site ve Bahçe Yarışması ödül töreni, 16.00'da "Koloniler" konulu panel başlayacak.

19.00'da Festival Korteji Cumhuriyet Meydanı'ndaki Barbaros Büfe önünden hareket edecek 20.30'da Festival Açılış Töreni yapılacak. Festivalin ilk günü Foça Yeni Park Alanı'nda 22.30'da başlayacak Ziynet Sali dinletisiyle son bulacak. Festivalin 2. gününde Bengü sahne alırken, 3. ve son gününde de tüm gün sürecek olan etkinlikler Volkan Konak konseri ile sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 11:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?