17
Mayıs
2024
Cuma
FOÇA - İZMİR

Foça: 2.5 yaşındaki bebek katiline 36 yıl hapis...

Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "kasten adam öldürmek, kaza sonucu adam öldürmek, 2 kişiyi yaralamak ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından yargılanan sanık Daimi Akyüz, "delilleri saklamak ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından tutuksuz olarak yargılanan Birol Sercan, öldürülen Ali Stair Grimason'un annesi Özlem Eşsizhan, İskoç baba David John Grimason, avukat dede Tuncer Eşsizhan, İngiltere'nin İzmir Konsolosu A. Willy Buttigied hazır bulundu.

Duruşmada son iki celsedir bacağına takılan platin nedeniyle savunma yapamayan Zülküf Şahin gelerek son savunmasını yaptı. Şahin, müvekkilinin küçük bebeği kasten öldürmediğini, bu nedenle bu şekilde bir ceza verilmemesi gerektiğini öne sürdü.


Mahkeme heyeti, yapılan son savunmaların ardından kararı açıkladı. Sanık Daimi Akyüz, Ali Bektaş'ı haksız ağır tahrik altında kasten öldürmek suçundan 21 yıl hapis, Ali Stair Grimason'u kasten öldürmek suçundan 30 yıl hapis, Günay Özdemir ve Yılmaz Ergün'ü yaralamak suçlarından 5 yıl hapis cezasına, ayrıca ruhsatsız silah taşımak suçundan da 2 yıl hapis cezası, 346 milyon lira para cezası ve ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklanma cezalarına çarptırıldı. Ancak İnfaz Yasası gereği sanığın aldığı ceza 36 yıl hapis cezasına indirildi.

Baba David John Grimason ise, kararın verilmesinin çok uzun sürdüğünü, ancak doğru karar alındığını kaydederek, "Sanık Daimi Akyüz, hayatının sonuna kadar cezaevinde kalacak, fakat hala büyük bir silahlanma devam ediyor. Bunun için önlem alınmalı" dedi.
Diğer yandan Ali Stair Grimason'un annesi Özlem Eşsizhan, duruşma çıkışı gözyaşlarına hakim olamadı.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 17:06:25
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 18:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?