26
Mayıs
2024
Pazar
FOÇA - İZMİR

Foça aday adayları tanıtıldı

AK Parti Foça İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen toplantı ile Belediye Başkan Aday Adayları Foçalı partililere tanıtıldı.

Temayül yoklaması ile seçilecek olan başkan adaylarını partililere tanıtmak amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirten AK Parti Foça İlçe Başkanı Av. Kadir Özgirgin; "Aday adayı olarak dört arkadaşımız başvuruda bulundu. Kendilerini ve projelerini tanıtmaları amacı ile bu toplantıyı tertip ettik. Foça için iyi bir belediyecilik anlayışı getirmek istiyoruz. Hangi arkadaşımız aday seçilirse seçilsin birlik içinde yola devam edeceğiz. AK Parti belediyeciliği sadece insan ile özdeştir, insan merkezlidir" dedi.

Hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından ilk sözü alan aday adayı Serdar Mersin, siyasete başlama sürecini anlatarak başladığı konuşmasında; "Siyasete Adalet Partisi'nde başladım. Anavatan Partisini Foça da kuranlardan biriyim. 28 yaşımda Foça'ya belediye başkan adayı oldum ve Foça da ilk kez genç bir insan seçilmiş oldu. Foçalılar o günkü tercihlerinde yanılmadılar. Foça'yı yaşanabilir bir şehir yaptım. Daha sonra seçimlerde ise bir kez 11 oyla seçim kaybettim, yasaklandım seçime giremedim ve en son 9 oyla seçim kaybettim. Bu takdir-i ilahidir.

Aday seçilirsem en iyi şekilde hizmet edeceğim" şeklinde konuşarak Foça da yapılanları eleştirdi. Turizmin bitirildiğini ve problemlerin çığ gibi büyüdüğünü savunan Serdar Mersin; "Foça da CHP her zaman seçime yüzde 35 bir farkla başlıyor biz ise sıfırdan başlıyoruz. Ancak çok küçük farklarla seçimi kaybediyoruz. Ben bu seçimde Ak Parti'den aday oldum çünkü gördüm ki AK Parti merkez bir parti olmuş artık merkezde başka partiye ihtiyaç kalmamış. Bu millete yapamayacağımız sözü vermeyeceğiz. Matematik olarak bu seçim hayal olsa bile biz elimizden geleni yapacağız" dedi.

Belediye Başkan aday adayı Ömer Faruk Tunca ise seçilecek adaya destek sözü vererek başladığı konuşmasında; "Dört yıldır bu seçime hazırlanıyorum. Projelerim hazır. Bölgeye huzur ve refah getireceğim" şeklinde konuştu. Türkiye'nin ilk engelli Belediye Başkan Adayı olduğunu belirten, Tolga Murat Balıkçı, kendisini tanıtarak; "Bir trafik kazası geçirdim ve bedensel engelli olarak yaşamıma devam ettim. Hayata hiç küsmedim, üniversiteyi kazandım iktisat okudum. On yıldır vücut geliştirme sporu yapıyorum, halen bir vücut geliştirme salonu işletiyorum.

İlk olarak 19 Temmuz da belediye başkanlığı görevine aday olduğumu açıkladım ve adaylığımı Ak Parti çatısı altında devam ettirmeye karar verdim. Ak Parti muhafazakar ve liberal yapısı ile ekonomik görüşleri nedeni ile benim tercih sebebim oldu. Türkiye'nin ilk engelli başkan adayıyım. Foça'yı butik şehir değil, dünya şehri yapmak için çalışacağım. Bu seçimi nakavtla kazanacağız" şeklinde konuştu.

Halen Belediye Meclis Üyeliği görevini sürdüren Mimar Metin Öngünşen ise partililere hitaben yaptığı konuşmasında; "Foça da DSP'den ve DYP'den olmak kaydıyla iki kez Belediye Meclis Üyesi seçildim, on yıldır bu görevi sürdürmekteyim. Foça şu an yaşanması keyif alınan bir yer değil.

Gezmeye gelende, yaşayanda Foça'dan zevk almıyor. Foça'ya yanlış politikalar yüzünden balık yemeye bile gelen yok. Foça kurulduğundan bu yana hiçbir dönem de planı oluşturulmamış, kimliksiz bir şehir olmuştur. Foça'nın bir plana ihtiyacı var. Ben beş mimar arkadaşımla birlikte Foça'ya bir kimlik kazandırmak için projeler hazırlıyorum, bunun için aday oldum" dedi. Aday adaylarının tanıtıldığı toplantıda adaylar birlikte poz vererek, kim seçilirse seçilsin birlikte hareket edecekleri sözünü verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 16:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?